Konst kan vara riktigt kul


Jag kom att tänka på denna episod.

En väldigt trevlig, fotoinspirerande och intressant period för mig och frugan var när No Limit Borås startade 2014. 
Vi var nyfikna på detta "Street Art" eller publik konst. 
Frugan fick 2014 ett CrewPass av Shai Dahan som är grundare av No Limit Borås som gav henne tillträde till konstverken när de skapades av konstnärerna. 
Var vi också med på en Workshop 2014 som anordnades av No Limit och vi fotade mycket under dessa veckor. 

Under 2015 fick frugan på nytt ett Presspass av Shai Dahan. Vi hade också detta år några fantastiska dagar, kanske bättre än 2014 . De internationella konstnärerna bjöd verkligen på sig själva. 

Dessa bilder från 2015 tar alltid fram glädje och skratt hos oss båda. Det är när den internationelle konstnären Joe Iurato skulle börja sätta upp sina fantastiska verk runt centrum i Borås. 
På bilderna ser det ut som frugan tar kommandot om var Joe Iurato skall montera sin verk. Så var det kanske inte men det ser så ut och vi har alltid lika kul när vi ser dessa bilder.
- Frugan, Shai Dahan och Stina Hallhagen.
Nedan: Joe Iurato fotar en av alla sin uppmonteringar.
Nedan: Dessa fyra bilder brukar vi tycka är roliga, det ser ut som frugan pekar och nästan bestämmer var Joe skall sätta nästa figur. Joe ser nästan lite osäker ut och undrar vad är detta för kvinna som kommer här och pekar. 😂 Så var det naturligtvis inte men vi har skoj åt att bilderna kan tolkas så.


- Några få av alla fina figurer Joe Iurato satte upp i Borås centrum.
-
-
Det tråkiga var att några figurer tjuvades redan första natten efter de sattes upp, fler togs under följande nätter.

Vill du se mer av No Limit Borås alla konstnärer och verk. Kolla in frugans fullödiga blogg om dessa år på: Staden som galleri.

Mina egna inlägg från de fyra åren som det hölls No Limit: HÄR

Kommentarer

  1. Läckert Tony! Trevligt att du är med din konst. Tack för länken också :)

    SvaraRadera
  2. Måste säga att det var riktigt fina konstverk som verkligen lyser upp en stadsbild....tänk att det alltid finns idioter som förstör!
    Ha en fin lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De var verkligen fina och bra att fota mot bakgrunder av staden. Åtråvärda och lätta att plocka med sig under kvällar och nätter.

      Radera
  3. Fantastiskt fina konstverk, men vad tråkigt att de blev stulna under natten och framledes med.. Att folk aldrig kan hålla sina långa fingrar i styr Så tråkigt!

    Men ditt bidrag var super bra med jättefina bilder!

    Ha en fin lördagskväll! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De lyfte faktiskt upp promenaden i stan och fina att fota. Tack!

      Radera
  4. Läcker konst, måste jag säga. Tråkigt att de stjäls och att somliga inte kan hålla fingrarna i styr, men det måste väl också betyda att några av konstverken var så bra så att någon/några ville ha dem i sitt hem.
    Om man nu ska försöka vända dumheterna till något positivt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. De var lätta att plocka med sig och kanske satte Joe upp nya av de som tjuvades, minns inte. Men de var verkligen fina.

      Radera
  5. Minns inte om det var via din eller SoF:s blogg som jag tog kontankt med Shai Dahan och bjöd in honom till vernissage och utställning på mitt företag. En så otroligt sympatisk kille. Han ställde även ut några verk på ett galleri i Vasastan. Han är ju graffitins fader här i Sverige och fick ju sitt genombrott i Borås, en stad som då låg långt före sin tid.
    Älskar dina bilder med SoF. Så himla bra fångat:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad trevligt att du tog kontakt, det minns vi inte eller så har du inte berättat det. Han är en verkligt sympatisk person. Tack för din fina kommentar.

      Radera
  6. Underbara bilder med engagerade människor (inte minst din rara fru!)!

    SvaraRadera
  7. Vilka alldeles underbara konstverk, bara synd att det finns folk som inte kan hålla fingrarna i styr. Nu fick vi en spark i baken igen så vi får försöka åka till Borås en dag och gå en konstpromenad, men det är ju det där med upptagna pensionärer…..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker verkligen ni skall ta en tur till Borås. Så får jag ser vad ni ser och fotar i stan.

      Radera
  8. Läckra konstverk! tycker tantmammamatte. Och tack för kommentaren på min blogg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.