Fortsätt till huvudinnehåll

Innehållsdeklaration

Hej.

Först och främst så är huvuddelen av alla bilder som finns på sidan fotograferade av mig, utom de rent uppenbara, typ vykort, reklambilder och liknande.
Låt mig börja med detta: Var vänlig att respektera upphovsrätten, vill du använda en bild är jag inte omöjlig bara du hör av dig och talar om det innan.
Skall du använda en bild till facebook eller liknande, klicka på delningssymbolerna i slutet av varje inlägg. Detta är den rätta vägen att visa en bild eller text på de sociala medierna. Som sagt, vänligen respektera detta.

Jag startade denna sida 2007, mycket för att jag har fotointresse (även den tekniska delen) och dels för att jag ville sortera upp bilderna något mer publikt istället för att gömma dem i mappar på min dator.

Fotomässigt kan dock motivationen och motiven skifta under åren, vilket du säkerligen märker om du spenderar en längre tid på bloggen.

Vad innehåller då "Kultur i Natur" eller "Kul Tur i Natur".

Det är många inlägg med bilder och text/fakta på det som finns kvar av det som en gång var nytt och modernt, och ofta relaterat till motorismen. Här hittar du bensinstationer, motell, rastplatser och skyltar som fanns/finns utmed vägarna.
Ibland ett inlägg på en plats där det en gång funnits en mack eller motell.
Kanske är det en bild på en byggnad som en gång inhyst något av detta, ja du förstår inriktningen.

Numera är det kanske mer vägromantik och vackra naturvyer från vägkanten.
Urbana miljöer med bl.a. en förkärlek till gamla neonskyltar, detaljer på byggnader, o.s.v.
Dokumentera livet runt en hållplats eller resecentrum, eftersom jag jobbat i olika roller inom kollektivtrafiken under i stort sett hela mitt yrkesmässiga. Dock ångrar jag att jag inte började att fotodokumentera i yrket långt tidigare. 

Där har du ungefär inriktningen på denna sida. Allt ligger sorterat i etiketter med orter och genrer under de tre vågräta strecken uppe till höger i bloggen.

Jag uppskattar kommentarer som ger ny fakta eller bara synpunkter av det som finns i inläggen... eller rättare sagt - Jag uppskattar alla kommentarer! Du kan bara visa i en kommentar att du kollat på något inlägg :-)

Vill du komma i kontakt med mig använd:  kulturinatur@gmail.com

Kommentarer

 1. Håller med dig Tony, jag ångrar också att jag inte började dokumentera långt tidigare. Mitt fotointresse startade först i och med digitaliseringen - tyvärr. Därför är mitt intresse för Facebook och typ grupper som Gamla Växjöbilder och Mariestad förr (hustruns barndomsstad).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi på SJ-buss hade vi några fotointresserade som fotodokumenterade mycket även under 60-70-talen. Någon gång hade de fotovisning, vilket var oerhört intressant.

   Radera
 2. Köpingebro hade egen betmotagning
  Gärsnäs pumpade sin råsaft mot tomelilla
  Där låg ett sirapsbruk.
  Jag kan ha fel

  SvaraRadera

Skicka en kommentar