Innehållsdeklaration

Hej.

Först och främst så är huvuddelen av alla bilder som finns på sidan fotograferade av mig, utom de rent uppenbara, typ vykort, reklambilder och liknande.

Låt mig börja med detta: Var vänlig att respektera upphovsrätten, vill du använda en bild är jag inte omöjlig bara du hör av dig och talar om det innan.
Skall du använda en bild till facebook eller liknande, klicka på delningssymbolerna  slutet av inlägget. Detta är den rätta vägen att visa en bild eller text på de sociala medierna. Som sagt, vänligen respektera detta.

Jag startade denna sida 2007, mycket för att jag har fotointresse (även den tekniska delen) och dels för att jag ville sortera upp bilderna något mer publikt istället för att gömma dem i mappar på min dator.

Fotomässigt kan dock motivationen och motiven skifta under åren, vilket du säkerligen märker om du spenderar en längre tid på bloggen.

Vad innehåller då "Kultur i Natur" eller "Kul Tur i Natur".

Det är många inlägg med bilder och text/fakta på det som finns kvar av det som en gång var nytt och modernt, och ofta relaterat till motorismen. Här hittar du bensinstationer, motell, rastplatser och skyltar som fanns/finns utmed vägarna.
Ibland ett inlägg på en plats där det en gång funnits en mack eller motell.
Kanske är det en bild på en byggnad som en gång inhyst något av detta, ja du förstår inriktningen.
Numera är det kanske mer vägromantik och vackra naturvyer från vägkanten.

Med åren har det kommit ett antal sidospår motivmässigt här på sidan:

- Urbana miljöer med bl.a. en förkärlek till gamla neonskyltar, detaljer på byggnader, o.s.v.

- Dokumentera livet runt en hållplats eller resecentrum, som jag haft möjligheten att göra de senaste 15-16 åren. Jag har jobbat inom kollektivtrafiken under i stort sett hela mitt yrkesmässiga liv, 21 år som bussförare och efter det 15 år som kvalitets- och avtalskontrollant på all kollektivtrafik i länet. Dock ångrar jag att jag inte började att fotodokumentera i yrket långt tidigare. Numera är allt samlat på min webbsida: https://kollektivresan.wordpress.com/

- "Streetphotography"-genren, bilder på människor i gatumiljö.

- "Public Art" ex. mural, graffiti, stickers och annan konst i den urbana miljön.

- Kom-ihåg och små recensioner om analoga och digitala kameror jag ägt och använt, eller de som bara är mina hyllvärmare. Dit kan man väl lägga HiFi och vinyl som är ett annat intresse som du hittar inlägg om.

- Gamla annonser och reklambilder i tidningar. Allt detta ligger arkiverat under Tony Goes Retro och fylls på då jag har lite torka på egna bilder.

- Det har också blivit ett antal inlägg om Kaffe med dopp (Café) eller bild från en fin plats där jag korkade upp min termos (Jag och min termos).

Där har du ungefär inriktningen på denna sida. Allt ligger sorterad i orter och genrer längst ned i bloggen.


Jag uppskattar kommentarer som ger ny fakta eller bara synpunkter av det som finns i inläggen... eller rättare sagt - Jag uppskattar alla kommentarer! Du kan bara visa i en kommentar att du kollat på något inlägg :-)

Vill du komma i kontakt med mig använd:  kulturinatur@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar