Hemmavid

Vi behövde byta all panel på ena garageväggen eftersom den murknat. Kanske en hel del beroende på att den var målad med 70-talets s.k. "plastfärg" och att vi som unga och nyblivna husägare i början på 80-talet inte riktigt hade tid och kunskap att kolla upp alla parametrar vad gäller färg och vilken färgsort som passar på vilken när vi någon gång under åren efter målade om garaget. Lätt - billigt - snabbt var ledorden då vi båda jobbade full tid och hade barn. 
Hur som helst i veckan bröt vi loss de 48 år gamla panelbrädorna och satte upp nya fräscha grundmålade och det blev hur bra som helst. Nöjda och med pulsen på topp och musklerna spända och i det härliga majvädret med snålblåst och +9 drog vi på oss vinterkläderna och gick lös på ena gaveln. 
Visserligen gjorde jag om den för 15-20 år sedan med ny garageport och stående panel, det var liksom lättare med stående och kanske billigare. Det blev även en ny hängränna (vit) för att ev. få mer proportion på utseendet och eftersom den gamla läckte på ena sidan. 
Igår stod gaveln också klar så när som på några lister, utseendefix och en strykning av vit färg. 
Nöjda och glada tar vi nu ledigt i helgen.

Kommentarer

  1. Bra jobbat där! Det blev ju hur snyggt som helst. Å händig är du också - du fick väl såga till plankorna eller!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Jo det blev en hel del att såga.

      Radera
  2. Den sk plastfärgen var en styggelse om jag säger så

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var den verkligen i vart fall på 70-talet, nu har troligen akrylatfärgen blivit bättre efter vad som sägs. I vart fall vet vi bättre hur man skall göra och vilken färg som används som original.

      Radera
  3. Bra gjort! Ser ut som ett nytt garage. Tummen upp!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer