17 maj 2021

Ingen vila ingen ro bara kila bara gno

Under senvinter och vår har det pågått en febril verksamhet i några av grannvillorna av de som bott här ett antal år. Under många veckor har hantverkarbilar kommit och kört iväg. 

Vi gör numera ett absolut minimum av större förändringar eller renoveringar i vart fall inget bara för få något mer modernt. Den tiden är lite förbi för oss om den ens funnits. Okej, det finns väl vissa detaljer som alltid behöver åtgärdas viss målning bland annat. Tills grannen i veckan lutade sig över altanräcket när jag målade garageporten och han påtalade att vintern gått hårt åt vår ena garagevägg som vetter mot grannen. Väggen är helt dold om vi inte går över till grannens tomt och kollar, så det gjorde vi och det såg inte bra ut, panelbrädor/bitar lossat och delar var murkna det var med andra ord hög tid att åtgärda. 

Så igår blev det ett besök på Byggmax för att införskaffa ett antal fasadbrädor som skall täcka hela garagets vägg. Det råder ju virkesbrist i Sverige, kanske beroende på att folk inte kan resa utomlands så då fixar de och lägger pengar på huset istället. Men Byggmax hade brädor av den modell jag skulle ha, det är svårt att hitta exakt rätt modell för ett snart 50 år gammalt hus men detta får duga. Så jag lånade en kärra och lastade på det jag behövde, bäst att hugga när det finns på lager. Grundmålade var de också så nu blir det en strykning till i garaget innan de monteras upp i maklig takt.6 kommentarer:

 1. Det var ju bussigt av grannen att påpeka att garageväggen var i "upplösningstillstånd". Ja, då är du ju sysselsatt några veckor framöver. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En vecka i alla fall. Tack.

   Radera
 2. Nödvändiga renoveringar, ja!, jag ska renovera såväl badrum och kök inom något år, men dessa härstammar från 1984 så det är välbehövligt. Men den renoveringshets som nu råder skrämmer mig. En bekant till mig sålde sin två år gamla nyproducerade lägenhet i Hammarby sjöstad för att flytta till Skåne dit hans dotter flyttat. Köparna ville ha snabbt tillträde för dom ville totalrenovera lägenheten, hur mycket sliter en man 55+ på en nyproducerad lägenhet under två år? Inte mycket! Galenskap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi säger likadant, det är galenskap att se hur nya husägare blåser ut fullt moderna kök och badrum, slår ut väggar och annat innan ens de känt av och bott i huset ett tag.

   Radera
  2. Tyvärr har jag noterat under senare år att det är kvinnorna som är drivande när det kommer till renoveringar

   Radera
  3. Kan vara så. Man ser också en hel del renoveringar som har stannat av, där ork eller pengar sinat.

   Radera