12 augusti 2018

Snösätra Graffiti Wall of Fame # 1

I Rågsved utanför Stockholm finns ett gammalt industriområde där det skapas publik konst på korrugerad plåt och gamla tegelväggar och som är vida känt i graffitikretsar. Jag var där igår och gick runt på morgonen. Denna bild är nog min favorit bland hundratals graffiti. Fler bilder från denna morgon [HÄR]


Länktext: Med sina dåliga kommunikationer var Snösätra industriområde länge ett halvt bortglömt och nedgånget industriområde i Stockholms södra förorter. Men sedan 2014 har det skett en förvandling. Graffitikonstnärer fick tillåtelse av markägarna att förvandla de grå cementväggarna till färgsprakande väggmålningar och Snösätra Graffiti Wall of Fame blev en av de största utställningarna av sitt slag i Europa.

4 kommentarer:

 1. Herregud sååååååå himla läckert! Absolutely love it! Proffsigt! Det där är inget klotter utan fantastisk graffiti enligt mig. Å det borde vara betydligt fler stadsdelar i Stockholm samt fler kommuner i Sverige som tillåter graffiti. Det finns ju faktiskt hur många tråkiga betongväggar som helst här.

  Kolla här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/124-festivalen-startar-i-ragsved. Rågsved som är en invandrarkommun med dåligt rykte har varit med i tv igår för annat än brott. Yiiiieepphhiiie:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var väldigt fin, och precis som du säger skulle det kunna vara fler. Denna stil och klass skulle även pryda inne i städerna.

   Radera
 2. Njaää... den där tycker jag inte var sååå himla läcker. Känns lite rörig. Då föredrar jag den där gröna lite gladare spelande figuren. Hahaa.. för det var väl inte den som ni föll för ����

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det var nog den röriga som jag föll för. Den tar mig tillbaka till mitt 70-80-tal då det spelades in mycket på kassetter.

   Radera