16 augusti 2018

Rålis Skatepark i Stockholm

Under mitt besök i Stockholm denna gång var det bestämt att jag skulle besöka Snösätra Graffiti och platser som kanske mer passar en gubbe i min ålder nämligen Milles staty vid Nacka strand och Artipelag i Farstalandet.

Jag har rört mig flera gång på Norr Mälarstrand och Kungsholmen under de senaste åren men det hade aldrig blivit av att kolla upp skateboardparken under en del av Västerbron. Jag hade sett häftiga bilder från Rålis Skatepark och tänkte det skulle vara kul att försöka få till några actionbilder på personer som höll till på betongytorna. Så i början av kvällen sökte vi oss Rålambshovsparken. Här fanns det personer i alla åldrar från vuxna utövare till äldre tonåringar och ned till 3-4 åringar.
(Papparollen kom fram då jag försökte hjälpa och i bästa förmåga lugna och trösta en liten-liten kille som körde omkull med sin lilla kickbike och slog knät och började storgråta, hans mamma var snart på plats och efter lite tröstande i mamma knä var han på banan igen.)

Jag var otroligt imponerad av ungdomarnas konster på sina skateboard och kickboards. För att försöka fånga konsterna ställde jag in en 1/1000-dels sekund på kameran för att försöka frysa rörelsen i hoppen. Nackdelen är ju att ISO blir något högt och då blir det gärna lite brusiga bilder som följd. Kul var det och jag har 19 bilder här under som jag valde ut, de är i stort sett direkt ut från kameran utan något redigerande i efterhand.

Översiktsbild av parken.
Kroppslig och mental vila behöver man.
Lite skador hindrar inte en riktig skatare.
Ständig rörelse kors och tvärs under bron.
Koncentration och snack inför nästa konststycke.
Ett par killar som verkligen kunde detta med volter på en kickbike... imponerande! En bildserie här under på detta.Hoppen har börjat ta ut sin rätt, lite snack sedan dags att dra vidare.
I betongen.
Besökt 2018-08-08.

6 kommentarer:

 1. Härligt fartfylld bildserie och imponerande vad skickliga de är, ungdomarna. Verkar vara övervägande killar men inte så lätt att avgöra mer än att några tjejer sitter i gräset och tittar på. Fantastiska bilder och kul att få ta del av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-)
   Just då var det nog fler killar än tjejer.

   Radera
 2. Pumping the ISO up was the right move. You got great action shots.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thnks Andy, it was a little bit dark under the bridge.

   Radera
 3. oj vilken stor park ! här hemma så har vi en park på en gammal parkering bara men den är mest tomm nu förtiden på åkare eller aktörer.
  fina action bilder du fångade

  SvaraRadera
 4. Den skateboardparken är väldigt imponerande. Om jag minns rätt så hade jag med den på min blogg för två eller tre år sedan, fast så var det betydligt mindre action. Vi har två skateboardparker i Täby och de är väldigt poppis kan jag säga. Himla kul!

  Åsså en sak till. Jag har ju bara bott i Stockholm i 41 år, norr om stan alltså. Å jag har hela tiden trott att Artipelag låg i Värmdölandet. Undrar om jag orkar googla. Är uppenbarligen inte så bra på "söder om stan";-)

  PS. Orkade googla. Å Artipelag ligger i/på Värmdö, men det kallas för Farstalandet. Det visste jag inte. Det är av turister man lär sig sin hemmaplan, helt klart. DS.

  SvaraRadera