Lasse Åberg i fokus på Abecita Popkonst och Foto

Vi var på Abecita Popkonst & Foto idag. Mest för den stora utställningen med Lasse Åbergs alla fantastiska verk. Lasse Åbergs största utställning faktiskt! 
Smart, roligt, finurligt och så kul att flera av de stora salarna var fyllda med Åbergs konstverk, detaljstuderade man konstverken kunde man upptäcka finurligheter som man först inte uppmärksammade. Jag skummar av det hela med dessa bilder bara för att få en uppfattning. 
Detta var av de bästa utställningarna jag sett på Abecita Popkonst & Foto. För er som inte besök Abecita finns det fler utställningar just nu i andra stora rum under hösten.

Kommentarer

  1. Så roligt att se! Du får besöka Lasse Åberg museum i Bålsta om ni åker norrut. Det är helt fantastiskt och roar alla åldrar.
    Lite kul minne, vi for till München och sen buss därifrån till Söll och skidåkning, då var Lasse Åberg med och åkte långa dagar i alla backar, fick veta att han var en duktig slalomåkare och kopplade av en vecka ensam med det ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset. Lite filmen Snowroller i verkligheten då!

      Radera
  2. Läckert! Det muséet borde man nog besöka. (Eller stryk "nog".)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skiftar ju med vad man gillar för utställningar, men denna var verkligen i vår smak, även andra pågående var bra.

      Radera
  3. Lasse Åberg är helt underbar. Minns att vi hade ett antal posters i vår lägenhet när vi var unga. Hans stil var ju banbrytande. Ingen har lyckats som han att skapa en ny konstform. Brukar jämföra honom med Abba. Ingen har lyckats "plagiera" ABBA heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har ju ett ganska tydligt "trademark" på sina konstverk.

      Radera
  4. Kul att se! Jag hade en plansch av honom en gång, den gillade jag.. undrar vart den tog vägen.. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett tips för de som har möjlighet att ta sig till Borås.

      Radera
  5. Så skoj att få en förhandstitt på Lasse Åbergs utställning. Vi läste att den skulle visas på Abecita i vinter då för vår del blir det säkert ett besök där lite längre fram. Hans konst är lika enkel som genial så den här utställningen ska vi verkligen inte missa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl värt ett besök.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.