Kvällen med Helen

... Helen Mirren alltså. 
På TV4 Play+ ligger nu alla årgångarna av "I mördarens spår (Prime suspect)". 
Vi har nu sett klart alla avsnitten.  Serien producerades 1991 till 1996, alltså till åren kommen. Innehållsmässigt håller den fortfarande tycker jag. 
När man nu ser alla årgångarna i tätt följd kan jag känna det lite för tydligt och lite tröttsamt att Jane Tennison (Helen Mirren) alltid motarbetas av högre chefer p.g.a. av att hon är kvinna eller att någon chef är lätt korrumperad och motarbetar utredningen. 
Men skådespelare och storyn över säsongerna är mycket bra... och Helen är ju alltid strålande i sina roller.

Säsong 7 kom till några år senare 2001 och 2006 och den ligger nu på tur att ses.

Kommentarer

  1. Så härligt med en serie att följa, en som man tycker om! Minns med glädje "The Split" - brittisk den också - som handlade om tre systrar och deras mor, alla arbetade på samma advokatbyrå, om jag minns rätt. Lite romantik var inblandat också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Numera är vi lite trötta på tablåTV då är det skönt att det finns serier på Playkanalerna.

      Radera
  2. Om du tycker det är tröttsamt att se det i en TV-serie så kan du förstå hur tröttsamt och jobbigt det är att ha det så hela arbetslivet, vilket är mer en regel än undantag. Fortfarande. Men förstår så klart att det ändå kan bli för mycket när en ser många avsnitt på en gång. Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan jag förstå. Det var bara det att det blev upprepning även då Tennison klättrade på karriärstegen så var det alltid någon manlig chef högre upp. Detsamma till dig!

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.