På slingrande småvägar

Visst kan Småland också vara öppet med fina vyer. 
Det blev en biltur in i Småland igår, en dagstur. Vi hade sett för några år sedan då vi åkt förbi Hembygdsgården i Vaggeryd att den verkade populär med många fikasugna kring de många borden. Så igår var detta det första stoppet på lördagsutflykten. Efter fikat så fortsatte vi i riktning mot Malmbäck. Vi behövde inte leta upp småvägar det föll sig naturligt då vägarna var smala och krokiga. Efter en glass från ICA i Malmbäck fortsatte vi söder eller rättare sagt sydväst mot Skillingaryd. Varje liten by genomsöktes via bilen för att hitta godbitarna. 
Men det var ingen bra dag att fota i med starka kontraster från solen. Men motiv och vyer i medsol funkar ju bra.
Ni som fotar lite mer aktivt, har ni några bra tips som ni brukar ta till att justera direkt i kameran vid starka soldagar för att få lite mer användbara bilder utan att redigera upp bilden i ett bildbehandlingsprogram i datorn. 😏

Kommentarer

  1. Så härligt att åka på roadtrip och leta godbitar till fotomotiv. Här har vi inga bra tips för fotografering i vasst solljus. Det får bli lite som det blir och så försöker vi göra det bästa av det hemma vid datorn. Ska bli spännande att se om du får några bra råd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tror att det är det man måste göra... fixa till bilderna hemma vid datorn

      Radera
  2. Förstår inte varför jag fått fullkomligt hjärnsläpp och glömmer var och varannan gång att skriva avsändare. Nu blev vi anonyma igen….

    SvaraRadera
  3. En sååååå himla fin bild. Du har verkligen en blick för "DET". Trodde först att ni hade åkt till Skåne, så landskapet påminde en aning om Skåne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det påminner mycket om Skåne just här.

      Radera
  4. Jättefin bild! Nu är jag ju inte en så van fotograf som du, men jag redigerar allt i datorn. Här har vi ju starka kontraster mest hela tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, det är troligen det enda alternativet att justera i datorn. Man önskar att någon har det där lilla magiska tricket med några små justeringen i kamerans inre inställningar.

      Radera
  5. Underbar bild med den lilla röda stugan som bryter av linjen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.