Garden Futures på Vandalorum

Vandalorum kan stolt presentera Garden Futures, den första utställningen som ur ett globalt perspektiv utforskar trädgårdens historia, samtid och framtid. Var kommer dagens trädgårdsideal ifrån och vilka modeller är på frammarsch? För många konstnärer, formgivare och landskapsarkitekter är trädgården ett laboratorium för nya idéer, en plats att föreställa sig hur vi kan uppnå en bättre framtid... Källa

Så skriver man om denna utställning på Vandalorum. Vi åkte dit fredagen den 12 juli 2024. 
Från baksidan, om man kan kalla det så, av Vandalorum, även här finns konstverk utplacerade på den sota ängen. Panoramainställning av min iPhone.
Först gick vi runt i den relativt nyanlagda trädgården av Piet Oudolf. En man som hade det skönt på en av bänkarna vid trädgården stax intill entrén.
Detta möter man strax innanför entrén.

 

Kommentarer

  1. Bara en fråga - köpte du handboken för pensionärer;-) ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kände att jag kan och lever pensionärslivet fullt ut. :-)

      Radera
  2. Nu fick jag troligen svaret på varför vi inte kan komma ihåg någon trädgård om den är relativt nyanlagd. Vi tyckte det var en trevlig plats när vi var där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det stämmer troligen förra gången vi var där för något år sedan fanns ingen trädgård. Mycket bygger på vilka utställningar det är. Denna gång tyckte jag det var lite för enkel (billigt utformad) huvudutställning om trädgård.

      Radera
  3. Ett besöksmål att skriva upp på listan för framtida semesterplaner!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att ha en sådan lista, frugan brukar göra en.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.