Fotbollsplanen i Ambjörnarp

Ekelid heter idrottplatsen. Gräsmattan klipps men jag vet inte om det spelas någon fotboll på gräsplanen. Läktaren i naturen fyller sin uppgift för åskådarna med träbänkar lite osymetriskt utplacerade. Längre upp i slänten finns också sittplatser under plåttaket, även dessa är träbänkar. Ambjörnarps IF bildades 1932 och är nu vilande sedan 2012.
Bilder från 2024-07-10

Kommentarer

  1. Precis så såg vissa damfotbollsplaner ut på 1970- och 1980-talet. Eller inte vissa utan enstaka. På den tiden var det mest grusplaner som tjejer fick spela på. Dina bilder påminner om en av få gräsplaner i Munsö/Söderby. Lycka! Men såklart fanns det inga duschar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så var det. Det måste ha varit kul att ha varit med i den första vågen av tjejer som spelade fotboll mer organiserat.

      Radera
  2. Först var jag tvungen att titta på Google Maps var Ambjörnarp ligger. Så här ser nog många fotbollsplaner ut runt om i landet, men gott nog att planen klipps. Då är det bara att hoppas att det finns en skock fotbollssugna ungar som utnyttjar den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Större klubbar och bättre anläggningar kanske lockar ungdomarna, då blir det kanske så här.

      Radera
  3. Ännu en gravplats för landsbygdens fotbollsklubbar. En sorglig syn, en sorglig utveckling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast roliga fotomotiv tycker jag det är i alla fall.
      I min hemby var det så att mina kompisar på 60-70-talen fick söka sig till grannbyarna för att spela organiserat. Numera har min hemby en jättefin anläggning invigd 1984 och bra fotbollslag. Nu suger det nu upp ungdomar från grannbyarna och längre bort till "vår" klubb.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.