Kalkbrottet i Hällekis

Bilder från två besök, ett i april 2007 och ett i juli 2008. Under åren efter blev det några besök till. Numera verkar det vara mer välbesökt än på mina bilder. Jag ser på andra sociala medier och bloggar att det är husbilar och "ställplatser" på området. Förr var det spännande att utforska det gamla kalkbrottet. Det tog ett tag på den tiden innan jag förstod vägen in till brottet.
Note to myself: Fotade med Olympus C-4040 ZOOM. Här under med Olympus E-420

Kommentarer

  1. Stenbrottet är en av våra favoritplatser på Kinnekulle, så magiskt, och en plats vi även besöker med husbilen för att bl a kunna promenera i Munkängarna.

    SvaraRadera
  2. Ja, du milde, så många gånger som vi stod uppe på Utsikten med vår husvagn under årens lopp. Hur mysigt som helst och vi vandrade ner till Stenbrottet, gick runt där och ibland fortsatte vi gå ner till Kinnekulle Camping vid Vänerns strand. Ibland gick vi uppåt till själva Kullen.
    Det var blott de sista åren, som kiosken etablerade sig och tog "vår plats" som vi inte övernattade där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner att det kan vara dags att ta en tur över Kinnekulle igen.

      Radera
  3. Nästan så att man skulle kunna tro att det var i USA (med väl valda vinklar). Kul att få se delar av Sverige som jag inte visste fanns

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar att utforska mina delar av landet. Det finns mycket vackert.

      Radera
  4. Vi har ett kalkbrott strax utanför Nyköping. En spännande plats på många sätt. Förr en populär badplats, inte minst för ungdomar som gärna tog sig dit på kvällarna. Efter en dödsolycka för några år sedan stängde man av vägen, men man kan parkera bilen en bit från och gå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med , de är ofta spännande med sina branta väggar och ofta vattenfyllda hål.

      Radera
  5. Har hängt där, vacker natur. Den typen av branta "väggar" är vad jag älskar med Portugals västkust :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer