Kroksjön i Tranemo

... och igår gjorde Tranemo själ för sitt namn. 

Gårdagens morgonpromenad gick till och runt Kroksjön (fiskecamp) utmed R27 i utkanten av Tranemo. Det var svårt att undgå att höra tranorna när jag gick runt. Jag lyckades lokalisera dem vid en liten tjärn strax intill Kroksjön. Smög fram till kanten av tjärnen och tog några bilder.
Runt Lilla Kroksjön finns bryggor och grillplatser och några väderskydd i form av små stugor.
7.9 km denna dag.

Kommentarer

  1. Bra fångat av dig med tranorna! Ja, man måste ha zoom. Två bra bilder med olika fokus.
    Nog för att jag försökt många gånger vid Trandansen, men det har bara blivit flockvis. Var ska tranorna vara, om inte i Tranemo?? Har aldrig tänkt på det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med om att det är svårt vid Hornborgasjön, det är mycket lättare att fota dessa fåtal par som strosar omkring.

      Radera
  2. Märkligt - jag har alltid förknippat tranor bara med Hornborgasjön, aldrig med Tranemo. Ooooops! Och de två som du har fotat ser välnärda och "glada" ut. Bra fångat!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, man kan se tranor i par lite var stans. Antingen när det rastar på väg uppåt, en del par stannar på andra ställen hela sommaren.

      Radera
  3. Fint fångat motiv med tranorna.

    SvaraRadera
  4. Tänk att vi aldrig förknippat Tranemo med tranor, kanske för att vi är uppfyllda av alla tranor vi har omkring oss på Falbygden. Hur som helst fina foton från dimmiga promenader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju lite skillnad i mängden tranor här och vid Hornborgasjön :-)
      Tack.

      Radera
  5. uppsalaewa23 mars, 2024

    Jättefina foton!

    SvaraRadera
  6. Tillbringa en dag ute jag med idag
    det är mycket fågel ljud nu det börjar bli vår
    vackert och rogivande bilder

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu börjar det vara skönt att ute.

      Radera
  7. Hej, tittade in för att se din tolkning av hoppa-på-tåget ordet Spegling. Fann inte den men hittade jättefina speglingar! Så kan det gå!

    SvaraRadera
  8. Fina bilder!
    På tisdag ska jag själv till Pulken i Skåne och fotografera tranor. Det är inte så lätt att komma nära dem där, men vi får se hur det går och hoppas på bra väder. Enligt uppgift var där mer än 10.000 tranor igår kväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Har bara varit och kollat vid Hornborgasjön lite då och då genom åren men aldrig försökt att fota.

      Radera
  9. Jag uppskattar balansen mellan fakta och personlig reflektion i ditt inlägg. Besök vår Aviator-spelet blogg för att få expertvägledning.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer