Jag och fågeln

Fågeln var inte beredd, jag var inte beredd. Fågeln lyckades få tillräcklig startsträcka för att lyfta och jag lyckades få upp kameran till ögat för att få 7 inte helt godkända bilder varav dessa 4 finns här. 
Det är här man skall ha kameran inställd på snabb Slutartid, följande Autofokus och Serietagning, vilket jag inte hade, för jag skulle bara foto "stilla" motiv. Men vilken fågel det är?

Kommentarer

  1. Fotografera fåglar som bara plötsligt dyker upp tycker vi är näst intill omöjligt så visst har du ändå lyckats riktigt bra. Fåglar tycker vi om men vi blir aldrig speciellt duktiga på vad det är vi ser så här kommer vi att titta in för att se om du får någon rätsida på vad du fotat….

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är urusel på både blom- och fågelnamn.

      Radera
  2. En vild gissning så säger jag en gräsand
    blev bra action bilder på den

    SvaraRadera
  3. Tycker att dina bilder är helt fantastiska med tanke på förutsättningarna. Sista bilden ser ut som om fågeln går på vattnet. Är urusel på både flora och fauna. Tror dock inte på gräsand, som är mindre (efter googling). Vad sägs om en trana?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack. Då är vi två som är urusla. Nej inte trana.

      Radera
  4. Det är inte bara en gång som kameran haft "fel" inställning när "rätt" motiv dyker upp. Det är nog hobbyfotografens största dilemma. Tyvärr besitter jag förmodligen en ännu sämre kunskap i vår flora och fauna, så jag kan inte hjälpa till med identifieringen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När man vandrar omkring i skogen är det svårt att veta vad som dyker upp runt en.

      Radera
  5. Blev i mina ögen riktigt bra bilder. Alltid häftigt när man lyckas fånga något "live". Snyggt jobbat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, gillar hur vattnet yr runt fågeln när det skall starta.

      Radera
  6. Det där händer mig också allt som oftast :) Jag är inte heller så bra på fåglar. Skulle gissa på någon sorts and. En sak kan jag dock säga med 100 procent säkerhet - det är inte en trana :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du fick ju fantastiska tranbilder som du publicerade! Man måste nog vara väldigt insatt i fågellivet. Nej nån trana var det inte.

      Radera
  7. Kanonbilder! Jag är usel på fåglar, tråkigt nog, för jag ville kunna. Men tranor känner jag igen. Ser ut som en vråk, men ren gissning. Jag skulle gärna vilja kunna ta såna bilder, fantastiska, men får njuta av andras. Grattis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, kul att du gillar bilderna.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer