Dimmig promenad i Tranemo

240320. 5.5 km: Tog med mig kameran med teleszoomen monterad på den dimmiga morgonpromenaden. Bilderna blir inte riktigt i den ordning jag gick.
Den ståtliga Tranan som trafikanter ser utmed R27 och en vy vid Ljungsnäsasjön.
Några steg från vår lägenhet får man denna vy över Tranemosjön i centrum.
Vattenståndet i åar och sjöar har varit högtoch fortfarande ser man båtar som gett sig av från förtöjningar.
En Blåmes som gör en koll om denna holk skulle passa inför våren. En av de två gamnla banvallar som tar oss åt olika håll från Tranemo centrum. Välskötta vinter som sommar och asfalterade.
Trädet som under nuvarande höst och vinter lutar olika mycket beroende på hur mycket vatten det är i Ljungsnäsasjön. En övervintrad kanot i kanten av samma sjö. https://stegochkliv.blogspot.com/

Kommentarer

  1. Du har fångat en väldigt märklig stämning i dina bilder. En blandning mellan Robin Hoods Sherwoodskogen, Hitchcocks film "Fåglarna" och någon av Harry Potters Hogwarts-miljöer.

    SvaraRadera
  2. Häftiga bilder! Man får nästan en ödesmättad känsla. Förutom blåmesen kanske...

    SvaraRadera
  3. Flera väldigt fina bilder med dimslöjor, båtar, träd, speglingar och gammal banvall. Jag har cyklat på banvallen från Gånghester till Dalsjöfors och från Ulricehamn till någonstans åt boråshållet till, kommer inte på namnet.
    Jag hade dimma här i morse också och tog ett par bilder, det blir sagolikt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack.
      Ulricehamn - Hökerum - Nitta - Varnum - Rångedala - Toarpsdal - Dalsjöfors - Gånghester - Borås, var väl tågstoppen en gång i tiden.

      Radera
  4. Dimma är ofta snyggt. Det har du just bekräftat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir lite mystiskt men också behagligt.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer