Textile Fashion Center i Borås

Tillbakablick till 2013-10-19. Textile Fashioncenter har haft invigning i veckan och idag var det öppet hus i Simonsland. Där bl.a. Konstsilkes enorma lokaler öppnats upp och renoverats under något år. Simonsland har inhyst, färgeri, konfektion och textil under 150 år. Nu skall Textilhögskolan och Textilmuseet och andra verksamheter inom mode, design och textil flytta in. Under lördagen var det som sagt öppet hus och vi fick insyn i textilhögskolans lektionslokaler. Några elever var på plats och visade lite av vad de gör inom utbildningen ex. tygfärgning, tryck, design, konfektion, m.m. Det var riktigt trevligt och intressant, och det kändes lite he,tamt, då jag växte upp bland tyger, symaskiner, trådrullar och därefter mina första yrkesår på en syfabrik.
 

Kommentarer

  1. Bullens pilssnerkorv är bara så kul, och tänk att den finns fortfarande. Händer faktiskt att jag äter den ibland, även om det inte är ofta. Smakar faktiskt inte så illa som man kanske skulle kunna tro.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessa känns lite malplacerade här på textilhögskolan.

      Radera
  2. Vilka härligt färgsprakande bilder! Ser att det är en tillbakablick 10 år bakåt, har du varit där senare och sett hur (om) det förändrats?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har tyvärr inte gått att komma in till Textilhögskolan efter detta datum. Men det är full utbildning fortfarande. Vi var på Textilmuseet som ligger i samma byggnad idag faktiskt. Bilder kommer på utställningarna vad det lider. :-)

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer