Känd från TV

Fotad 2014-11-08. Folkabussen som sedermera blev "känd från TV".
En bild jag fotade någonstans i Borås 2014 där den stod ensam på ett industriområde. VW-bussen ni på senare tid sett transportera kända artister på Gotland om ni kollar på "Så mycket bättre" i TV. Ägaren är Per-Inge Mattsson från Borås och det finns lite att läsa om honom och Folkbussen om man söker på nätet. Bl.a på Volkswagen transportbilar och Classic motor

Kommentarer

  1. Den väcker minnen från förr den där modellen :)

    SvaraRadera
  2. Tack för info. Tittar sällan på "Så mycket bättre", men frugan sitter fastklistrad framför tv:n.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag/vi tittar heller inte längre. Som så mycket annat i TV4 används programidén alldeles för många år.

      Radera
  3. Den är så fin! Förmodligen värd en förmögenhet om han skulle sälja den. Ser aldrig det programmet, så glad att jag fick se kändisen hos dig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har också slutet kolla på programmet. Fint att se en VW-buss ungefär hur de såg ut i original.

      Radera
  4. Sådan skolbuss åkte jag på skånska landsbygden sent sjuttiotal. Fast aldrig med den sköna gröna nyansen. Jag blev lätt åksjuk och det var oftast för varmt i bussen, så minnena är inte odelat positiva… / Jag tror den här modellen var på utgång redan då. Sedan kom en som inte var helt lodrät framtill, tror jag. / annannan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta är en 1976:a, det stämmer att de var på väg ut i slutet av 70-talet och ersattes av en modernare variant under 79-80 som benämndes VW type 3. Jag åkte i en Ford Transit under 60-talet till skolan.

      Radera
    2. Precis! Jag tänkte att du nog skulle veta rätt detalj om det jag bara hade en aning om. Den modernare varianten är mycket tristare design. Den här kan bara vara en VW, de nyare kan vara vad som helst, i alla fall för mitt halvointresserade öga.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare