En vandring på Dumme mosse

Dumme mosse ligger intill Axamo flygplats vid R40 väster om Jönköping. Jag har åkt förbi denna mosse på R40 relativt ofta under decennier, då har blicken ofta fastnat på flygplatsbyggnaderna och landningsbanans lampor men aldrig insett att det fanns vandringsleder på mossen. 
Men frugan råkade se på Insta ett antal bilder från en som besökt och vandrat på mossen, det såg så fint ut att vi bestämde att imorgon åker vi dit. Regn var utlovat under eftermiddagen så vi var där vid 9:20. Det var inte skyltat från R40 men vi snirklade oss fram på vägarna bakom flygfältet och hittade ganska lätt avsedda parkeringar, det fanns 2 stycken  kallade Norra och Södra, vi valde den södra. Vi valde även leden som är tillgänglighetsanpassad. En fantastiskt led med fördömligt fina och breda spångar. Det är svårt att få in känslan via bilderna men Dumme mosse tål att utforskas ytterligare några gånger.

Kommentarer

  1. Så välordnat! Inte minst med tanke på rullstolar m m.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja väldigt fin ordnat med flera bord och soffor för mat och fika och träsoffor med jämna intervaller.

      Radera
  2. Så fint utflyktsmål - och härligt att det är så tillgänglighetsanpassat. Det är något speciellt med mossar.
    För några år sedan besökte vi Knuthöjdsmossen utanför Hällefors en tidig vår. Riktigt magiskt med ett tunt lager is på vattnet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är speciellt med mossar, speciellt när en kan komma ut på iordningställda fina spångar. Bra bilder på mosse i dimma står kvar på min önskelista.

      Radera
  3. Annorlunda namn på en mosse. Fantastiskt anlagd stig runt den. Jag förstår att den passar för gammal som ung, frisk som handikappad. Man önskar att fler sträckor på Sörmlandsleden vore mer anpassade för de som inte orkar/kan, men det kanske är något för framtida uppdateringar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Under 2017-2019 hade man tydligen jobbat hårt för att anlägga denna fina och breda spån över mossen. Även bra rastsektioner med bord och bänkar relativt tätt utmed denna led.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer