Närkontakt

Det är inte ofta man får närkontakt med en igelkott numera. När jag var yngre var de väl relativt vanliga på och runt trädgårdstomter. En gång för 40 år sedan kom en igelkott ”lufsande” rätt mot mig över vår tomt där jag stod och pratade med grannen. Den kom utan att tveka direkt fram till mig och bet mig i stortån! Det var ingen annan råd att gå och hämta lite vatten i en skål och servera igelkotten. 
I lördags var det dags igen, denna gång utan att bita i tån.

Kommentarer

  1. För några år sedan hade vi en igelkott här på tomten, t.om med ungar, men se, den tiden är förbi. Nu ser vi andra igelkottar - ofta - ligga platta och överkörda på kustvägen. Sååå trist! /Elisabet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu tycker jag inte ens att jag ser några överkörda.

      Radera
  2. För första gången sedan vi byggde stugan för 22 år sedan, träffade jag på en igelkott här på tomten häromkvällen. Den undvek verkligen mina tår. Undrar vad det beror på? 😉

    SvaraRadera
  3. Det var längesedan jag såg en igelkott irl. Så tack att du delar med dig. Och den kotten såg ju riktigt välnärd och stor ut:-)

    SvaraRadera
  4. Det var längesedan jag såg en kotte
    hade för mig att det var nattdjur

    SvaraRadera
  5. Jag mötte en igelkotte häromkvällen och blev så glad, det är verkligen sällan nu för tiden.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer