Sandbergens Festplats och Öland Roots

Det som en vårdag ser öde och övergivet ut kan efter några veckor sjuda av liv och feststämning. Denna festplats kan om man inte har bakgrunden te sig övergiven så när som på en länga bajamajjor. 
När jag läser om festplatsen och ser bilder från tidigare somrar tror jag inte det är samma plats, men det är det. 
Föreningen Öland Roots skriver så här: Öland Roots är en ideell förening som varje sommar sedan 2004 (förutom senaste två åren) arrangerar en festival med samma namn runt en dansbana på södra Öland. Fokus har alltid legat på musiken, att erbjuda besökarna reggae/urban musik, men har de senaste åren breddats på det konstnärliga planet och inkluderar numera ett stort antal andra kulturella aktiviteter. Festivalen har en stark lokal förankring men håller samtidigt internationellt hög standard och har haft många av de allra största namnen inom genren genom åren. Föreningen värnar om demokratiska principer och respekten för allas lika värde, och verksamheten såväl som vårt uttryck präglas av värdeorden: kärlek, solidaritet och medvetenhet. Vi tror på kraften i det gemensamma. 

Några länkar: 

 

Kommentarer

  1. Spännande med dessa gamla festplatser och folkparker som blir färre och färre.

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Det blir nog än mer trevligt då Öland Roots startar.

      Radera
  3. Här känner jag mig förflyttat bakåt i tiden - minst 20 år. Så otroligt mysigt - egentligen:-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer