22 mars 2023

Brorundan i Tranemo

Nu "döpte" vi den så sa att vi vet vilken runda vi tar om nån av oss tar en promenad. Broarna är gamla järnvägsbroar från två olika järnvägar. Broarna lämnades kvar när man lade ner sträckorna och bröt upp räls och slipers. nu är banvallarna fina cykelleder. 
Dessutom sitter jag på de gamla spåren och skriver detta inlägg. Bangården är också borta och bara den intresserade kan förstå att de nog fanns en järnväg just här där vi nu bor.
Undertecknad fotad av frugan.

6 kommentarer:

 1. Hur upptäckte ni "brorundan"? Finns det en bok som hembygdsföreningen kanske har tagit fram och som berättar om sådana fina guldkorn?! Tranemo har mycket att erbjuda verkar det som. Undrar om Anna-Lena upptäckt er brorunda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kollat in de olika järnvägarna och cyklat på banvallarna. Sedan är det ju mycket gångstråk häromkring. Tror A-L har koll på läget och hon är ju ute och går ganska mycket.

   Radera
 2. Så trevligt att kunna sitta vid de gamla spåren och skriva. Så fin bro och vackra bilder ni bjuder på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite konstigt, för 43-44 år sedan körde jag in med bussen här på stationsområdet och lastade resenärer och gods mellan Borås och Tranemo. Nu sitter jag här som pensionär och blickar ut det såg jag inte komma.

   Radera
 3. Så fina promenadstigar du har i den närhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det nära till sjörunda och banvallar och skogsstigar.

   Radera