Jälmån och Månstadsån

Lördagen bjöd på 10-13 minus och 10-12 cm snö i min del av landet. Därtill bjöds det på sol och ånga/dimma över vattendragen och ett frostlager på det mesta som var snöfritt. Det blev att montera på zoomen 18-105mm på D7100-huset, sedan var det "bara" att skrapa/hugga bort smält snö som blivit till hård is på bilen under natten och ge sig ut i vinterlandskapet. Landskapet har en tendens att skifta fort under några förmiddagstimmar.
Plastbåten och platsen här vid Jälmån i höjd med Brandsmo brukar bli plåtad [länk] [länk].  
Därefter blev det genom Nittorp och en tur mot Grimsås för att kolla det gamla torvskjulet på mossen [länk], men det visade sig inte bli så bra i ett snötäcke. 
Vände och tog mig mot Limmared. 

Här under kommer 5 bilder från Månstadsån som bl.a. flyter genom Limmared. Här i höjd med den stora Second Hand affären passade jag på att gå de få stegen ned mot ån från Storgatan, vägen mellan Rosenlund och centrala Limmared.  
I Rosenlund riktning över fälten ned mot Månstadsån fanns denna vy och där blev det ett par bilder innan det var dags för 11-kaffe hemma. Man kan på bilderna se en antydan till den vackra dimma äver ån där borta

 Väl hemma blev frugan fotosugen och då blev det en biltur mot Uddebo och Strömsfors.


Kommentarer

  1. Fryser bara jag tittar på bilderna, men herreguuuu vilka fantastiska foton du tog på ån!!! De första två är enastående.

    SvaraRadera
  2. Vackert! Önskar nästan nu att jag tog mig ut i kylan i går när det var var strålande sol men otroligt kallt.

    SvaraRadera
  3. Ps. inte meningen att vara anonym i kommentaren ovan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kul att fota riktig vinter, hittills har det varit dåligt med det.

      Radera
  4. vackra vyer från ett vackert landskap

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att kunna komma ut och ta några vinterbilder.

      Radera
  5. Alllså wow vilka bilder. Precis så där som riktig vinter ska se ut. Här är det varierande plusgrader och minusgrader. Det skiftar från ena dagen till den andra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får passa på när det blir sånt här väder, nu under måndag tisdag är det slask och snön smälter.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer