Borås Bright Art pågår nu

 

Borås Bright Art pågår i delar av Borås centrum. Jag var ute igår och kunde med viss möda dokumentera några av dem. En handhållen kamera och ett objektiv utan bildstailisering, ja ni förstår förutsättningarna för godkända bilder. Jag brukar försöka få med konstnär och namn på verk men då skyltarna låg i mörker och foldern är lite svårtydd i vissa delar. Men jag gör ett försök.
Raha Rastifard - The Third Line.
Ovanstående 3 bilder verkar bara vara en Borås stad juldekoration vid nya Posttorget, mycket vackert.
Ema Kobal - The Observer
De 4 ovanstående bilderna är på Alexandra Stratimirovic - Underworld

Kommentarer

  1. Väldigt snyggt och fint! Så roligt när sådant görs och för alla. Sett liknande i Örebro när vi besökt makens släkting som då huserade i slottet med familj i den tjänst hon hade. Som landshövding. Väldigt spännande och vackert boende
    Och konsten i vattnet runt slottet. Fantastiskt som här.

    Och i Borås har jag tillbringat några dagar på nordiskt cancermöte. Och vad jag tyckte om staden. Och även mycket intressant att besöka sjukhuset med de mindre resurser de hade mot våra men så kompetenta. Sen tyvärr läser man om annat som ingen vill läsa om och det fina som ändå finns kommer helt i bakgrunden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det behövs några fina ljuskällor denna årstid. Örebro har ju markerat sin plats i detta med offentliga tillfälliga konstverk, jag har besökt detta ett par gånger. Borås har också hamnat på den konstnärliga kartan under senare år då Shai Dahan drog igång No Limit Borås och efter det har stan lockat till fler offentliga och tillfälliga utsmyckningar likt denna. Tack Monica för din kommentar!

      Radera
  2. Väldigt fint! Så vackert med de lysande stjärnorna på vattnet och Underworld, så häftigt! Det lyser ju verkligen upp i mörkret. 😀 Jättefina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen fint. Det blir ett återbesök med kamerastativ :-)
      Tack och tack för kommentar!

      Radera
  3. En härlig utställning. Engångsföreteelse eller tradition? Norrköping har en årlig och underbar ljustradition som jag hoppas håller i sig i denna de elprisernas tidevarv. Tycker du lyckats bra med handhållen kamera och som jag förmodar, höga ISO-värden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är i vart fall första gången med ljus. Hoppas de kan samla ihop ett gäng konstnärer som vill vara med nästa år, det vore trevligt med en tradition. Detta var verkligen fint att besöka.
      Jo iso låg konstant på 6400 och jag hade väl ca 1/40 sek och bländare 2.8-4 på det ostabiliserade Sigma 30mm f1.4

      Radera
  4. Vi hade liknande ljusevenemang här i Luleå för ett antal år sedan. Mycket uppskattat. Tyvärr blev det inte så långvarigt.

    Snygga bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det uppskattas av många. Hoppas det återkommer.
      Tack.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer