Strid i stad

Det gamla militära övningsområdet för "strid i stad" eller "strid i bebyggelse". Området tillhörde Regementet I15 (1816–1998) och är relativt stort, men någon gång under de senaste 12 åren har ett antal byggnader rivits delvis på grund av brand, kanske var tanken att riva allt men kanske kostade det för mycket. Vissa byggnader är i trä med betongplatta och vissa är byggda helt i betong med gångar, alla byggnader har flera våningar med rum och prång. Även grävda gångar under jord finns kvar.

Under ett antal år huserade graffitikonstnärer här, några av Sveriges mest kända började troliga att öva här på muraler och graffiti. 

Vissa helger kom paintballutövare och hade troligen riktigt kul här bland hus, gångar och krypin. Nu verkar området även fallit i glömska även hos paintballutövare och graffitikonstnärer.

Jag har dålig koll på när området byggdes men det fanns här inte under 70-talet. Fram till 1990-talets slut utbildades stadsskyttebataljoner avsedda för Göteborg och Malmö under olika tidsperioder vid I 15 (Borås), I 16 (Halmstad) och P 7 (Revingehed). 

Kanske var det sista gången jag besökte området, vägen till området börjar även den bli lite mindre och svårkörd.

Tre tidigare inlägg från området: 16 nov 20091 april 2013 och 24 jan 2015

Kommentarer

  1. Jag minns dom tidiga inläggen om denna plats 2015 kanske
    övningsområdet kanske kommer att komma i bruk igen med tiden

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja snart kanske det rustas upp igen. Ett amfibieregemente skall tydligen börja använda de gamla militära övningsfältet här i stan igen

      Radera
  2. En guldgruva för en graffitiälskare. Synd att området har fallit i glömska. Rent allmänt tycker jag att "proffsig graffiti" syns mera sällan nu för tiden. Undrar varför. Himla synd tycker jag.
    Helt underbara bilder:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig om att bra graffiti syns mer sällan.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer