19 januari 2022

Walkaround zoom

Jag vill ha en okej zoom som jag kan ha på kameran då vi gör en bilutflykt eller en promenad i stan eller i naturen utan att plocka med mig mer än så. 
Jag köpte för en billig peng en Nikon 16-85mm för något år sedan men hur det än var så trivdes jag inte med den. Dels var den tung och dels tyckte jag att vibrationsdämpningen lät i den, dessutom var modellen inte så bra som många ansåg (i vart fall inte mitt exemplar). Då var min AF-S 18-55mm G VRII bättre. 
Så jag kollade på den andra av walkaround zoomar som funnit ute hos Nikon under lång tid, 18-105mm som ofta följde med som en lite mer avancerad kitzoom till vissa modellpaket. 
Till slut kom det ut en begagnad här i stan till ett pris som inte var så mycket att diskutera om. Dessutom följde Nikon D5100 kamerahus med. 10000 exponeringar för ett 10 år gammalt hus känns också okej med en ägare och där objektivet suttit på hela tiden. 
Så här någon dag efter med lite testbilder och känslan på objektivet verkar bättre än 16-85mm. Dessutom kom det med motljusskydd och 67mm uv-filter och Nikon fotoväska. Allt till en kostnad av 1300:-.

2 kommentarer:

  1. Låter som en god affär du gjorde

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får hoppas det, det var ju inga större pengar.

      Radera