Vi köper oss en stereo - 1968

Från Philipskatalogen 1968, var det då vi medelsvenssons började inreda med en stereo i våra vardagsrun och gillestugor.

Kommentarer

  1. Jo, den tiden minns man väl Philips var väl dom stora, men har för mig att Tandberg också var ganska så stora. Det är inte många som har en traditionell stereo idag, jag har sålt min, nöjer mig idag med en midistereo, med två små högtalare, saknar inte mina stora 250W högtalare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Tandberg var stora. Dux, Luxor, Skandic också. Jag köpte en Engelsk Ferguson 1972 som min första stereo.

      Radera
  2. Kommer ihåg några år senare, då man i stereon kunde höra : detta är vänster sida, detta är höger sida.... och så något om mittemellan också tror jag. Måste varit i mitten av 70-talet.....när radion hade började med stereosändningar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så var det. När jag köpte min Ferguson 1972 kom den med en LP som innehåll liknande information om hur stereon och högtalarna skulle placeras för att rätt stereoverkan skulle komma fram.

      Radera
  3. Vilken härlig nostalgi-kick Tony, tack! Jag lyssnade mycket på musik på 60- och 70-talen, sedan tog jobbet över och nu är musiken tillbaka men kvalitén vi hade på den tiden har vi inte idag. Å andra sidan har vi tillgång till all världens musik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi har allt ett klick bort, kul på många sätt men nån riktig känsla vill kanske inte infinna sig.

      Radera
  4. Tänk vi har kvar denna 70 tals bokhylla än idag nere i teve rummet
    ärvd från mamma min
    en bra hylla att lagra saker i

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer