Gårdagens vardagsbilar

... här i form av en Opel Kadett 1975 med den härliga modefärgen detta år - ljusbrun. Kanske är det första ägaren som rattar den på Lilla Edets gator denna aprildag 2012. Bilen är fortfarande i dugligt skick men kanske inte med samma ägare för nu har den haft 4 ägare.

 

Kommentarer

  1. Med tanke på att det är en Opel är den i förvånansvärt gott skick. För just Kadetter rostade ju ihjäl sig efter bara några år om jag minns rätt. Sedan var just Opel Kadett en favorit för amatör rallyförare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de var ju riktiga rosthögar vill jag minnas, och populära rallybilar.

      Radera
  2. Maken hade Opel Ascona. En grön och en himmelsblå. Ganska lika den här bilen, för den som är så pass bilokunnig som jag är...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ascona var en tuff bil som jag alltid tittade lite extra på.

      Radera
  3. Även Asconan ingick som populära rallybilar med sin bakhjulsdrift. Opel klappar nämligen i mitt hjärta. Jag har ägt en hel del Asconor och Mantor i detta utförande som kallades A, 72-75 vill jag minnas. Jag får kanske gå igenom mina fotoalbum och visa... 3 Mantor kan jag nämna... och en minst 4 st Asconor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som sagt kollade alltid lite extra på dessa bilder. Nu blev det ingen utan VW Golf kom in i bilden istället.

      Radera
  4. mycket vacker och välbevarad
    pappa min hade en blå kadett combi 1965 tror jag den slutade att starta så fort det blev fuktigt väder ute
    han köpte aldrig någon mera opel efter det

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer