Motell Tre Örnar Barnarp Jönköping

Kommentarer

  1. Var tog alla motell vägen? Det fanns ju sådana överallt när man växte upp. Finns det något enda kvar idag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sjögesta motell söder om Linköping är ett klassiskt motell, har bilder här på bloggen. Motell Lage i Borås finns kvar, numera ett av de äldsta (1952-53) nu i drift.

      Radera
  2. Först och främst - vilken suverän ny header. Så otroligt läcker:-)
    Snacka om hög nostalgifaktor:-) Roligt förresten att jag just idag fotade en Volvo PV 444 från 1957 på en vanlig parkering här i Täby. En likadan bil dom du visar på Esso makchen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Volvo PV så gammal ser man inte varje dag, kul.

      Radera
  3. Motellen måste ju ändå betraktas som en parantes i historien, storhetstiden var väl under 1950- till 1970-talet och därefter dog dom ut, detsamma med bilismens guldålder. Jag har bara bott på ett Motell en enda natt, på Motell Vätterleden 2001, när min brors mellanbarn döptes i den närbelägna Gränna kyrka. En annan sak som alltmer börjat försvinna är vägkrogar, typ Shells "Tre Snäckor", men jag åker ju aldrig bil några längre sträckor så dom kanske ersatts av något annat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Motell Vätterleden hör väl också till de klassiska utmed Riksettan/E4. I macken intill steg Max Von Sydow ut som stationsbiträde i filmen i Berganfilmen Smultronstället. De "klassiska" vägkrogarna är på utdödende.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer