Weekend i Helsingborg

Under årens lopp har jag varit ganska många gånger i Helsingborg, men detta var ett besök under en helg då staden visade sig från sin allra bästa sida. Mycket beroende på att det var konstant 27-28 grader varmt med klarblå himmel, men också på att den fina strandremsan, från småbåtshamnen och nybebyggelsen vid havet i centrum och på Strandpromenaden ut mot Sofiero.
Bilderna här under är bara enkla snapshots men som visar livet en fin dag utmed Strandpromenaden och Gröningen. Hur det var innan pandemi och regleringar.









































Kommentarer

  1. En härlig dokumentation av sommar-Sverige. Är det "Sundets Pärla" man kallar Helsingborg. Har bara besökt staden på genomresa, men det är många år sedan. Kanske man ska hitta hit för ett mer närgående besök...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker att Helsingborg bara blivit allt bättre och mer trevlig att besöka genom åren.

      Radera
  2. Helt underbara bilder med en härlig blå bakgrund! Bilderna i början kunde ha tagits under pandemin, men sedan blir det ju betydligt livligare.

    SvaraRadera
  3. Helsingborg är en trevlig stad! Dock var det inte lika fint när vi gick strandpromenaden i slutet av oktober.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det kanske har sin tjusning då också, men en sommareftermiddag och kväll är nog bättre.

      Radera
  4. Helsingborg är en av mina favoritstäder med Kärnan, Fredriksdals friluftsmuseum och Sofiero.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja stan är fin med mycket att se inom rimliga avstånd. Gillar också stan.

      Radera
  5. Helsingborg är en underbar stad, som ung Skånebo (Lund å Malmö) hann jag till och med åka spårvagn i Helsingborg innan denna avvecklades vid övergången till högertrafiken 1967.

    SvaraRadera
  6. Härliga sommarbilder :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.