Stålboms Konditori i Falkenberg

Det här stället satte myror i huvudet på mig och frugan då vi såg ett blogginlägg från Yfronten om konditoriet. Vi undrade om det var ett nytt ställe (trots den till delar gamla neonskylten), tydligen hade Stålboms funnits sedan 1957. Vi hade åkt förbi på gatan många gånger under 70-90-talen men aldrig sett Stålboms, hur kan vi missat detta.
Hur som helt vi fick sedan reda på att de flyttade hit 1999 och förr fanns i en lite mer oansenlig lokal på annan plats i stan. Under de senaste 22 åren hade vi ändå missat detta fik, skandal!
Men nu hade vi en anledning att åka till Falkenberg denna sommar också. Inte bara besöka Engelsson's och havet utan möjligen ta en fika på Stålboms. Bra Covidanpassat och vi var där under morgonen (öppnar 06:30) med få fikagäster och borden i stort sett tomma, helt perfekt eftersom vi fortfarande är oerhört försiktiga. 
I framtiden blir det fler besök nu behöver vi inte bli irriterade på så få bra fikaställen i Falkenberg längre.

Kommentarer

  1. Det ser trevligt ut! Bra att det fortfarande finns några äkta konditorier där man fortfarande kan få en kopp kaffe och ett frasigt wienerbröd, eller kanske en prinsessbakelse. Så tråkigt med alla moderna fikaställen som endast erbjuder amerikanska muffins, cookies och Caffe Latte. Bryggkaffe har dom knappt hört talas om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, ett tag var hopplöst med all den där Baristakulturen. Ser ut som den trenden är på väg bort nu, till förmån för detta.

      Radera
  2. Ser verkligen trevligt ut. Gammaldags kakelugn förhöjer den positiva känslan. Konditorier med egen historia är verkligen trevliga att besöka. Regnbågen i Halmstad är också ett café med anor. Klart värt besöket! Ha det fint!// Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset om Regnbågen, tror inte vi besökt det.

      Radera
  3. Tack för länken! Vad kul att ni tog er dit och gillade det. Apropå tidigare kommentarer om traditionella fik blir jag irriterad på att det ofta ska vara nyttigt. På Espresso house har de tråkig mat som bowls, fullkornsbröd och spenatsmoothie. Jag fikar väl inte för att vara nyttig.

    SvaraRadera
  4. Vilket mysigt och charmigt konditori. En pärla som hade en kultigt neonskylt som bonus. Lycka:-)

    SvaraRadera
  5. Läcker neonskylt och riktigt charmigt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer