Kodak Ektra12-EF

Denna 110-formatskamera tillverkades under 1980 och 1981. Objektivet är ett Kodar 23mm F11, det är ett fixfokusobjektiv där skärpedjupet på bländare 11 skall ge "skarpa" bilder mellan ca 1 meter till oändligt. Slutartider är 1/125sek eller 1/250sek beroende på filmens känslighet. Den är försedd med en inbyggd elektronisk blixt därav bokstäverna EF. En väljare gör det möjligt att välja mellan "moln", "sol" och blixt.

Kommentarer

  1. Jag minns den där modellen nu när jag ser den. Det var många som hade sådana på 1980-talet.
    Tänk vad spännande det var att lämna in sin filmrulle till fotoaffären och sedan gå och vänta på de färdiga bilderna.

    SvaraRadera
  2. Skövde-Putte30 juli, 2021

    Jodå, en dylik ägdes även av undertecknad. Vill minnas att bildkvalitén (dessvärre) motsvarade vad man kan förvänta sig. Steget till nästa dinka blev stort, i mitt fall. En Canon Eos 650 fick ersätta Ektran, som förpassades till glömskans garderob. Kul att se den igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bara haft några som minnen från förr aldrig fotat med dem. Men jag tror inte det var fel på filmformatet utan mer att de envisades med att göra skitkameror till 110-filmformatet.

      Radera
  3. Det lilla filmformatet gav ju inte precis högkvalitativa bilder om man säger så, har aldrig ägt en kamera med detta filmformat, men tyvärr sett resultatet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig fotat med 110-format. Men jag tror inte det var fel på filmformatet utan mer att de envisades med att göra skitkameror till filmformatet.

      Radera
    2. Kan så vara, men det mindre filformatet bidrog knappast till bra bilder, men kamerorna var rent ut sagt skit.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer