Hotell Motell i Finnerödja

Dags för lite vägromantik från tiden då motorismen låg i fokus. På den här tiden fanns det bensinstationer, motell, värdshus/färdshus med jämna mellanrum utmed de store riksvägarna. Utmed gamla Riksväg 6 sedermera E3 numera E20 låg detta stop för motoristen, här kunde du tanka, äta en bit mat eller göra en snabbservice på bilen om den hade fått något mankemang under färden. På de äldre bilderna från 60-talet var det välbesökt utanför värdshuset Finngården i Finnerödja den första bilden visar nog en välbesökt marknad på platsen bakom värdshuset. På min resa förbi norrut i juli 2009 fanns inte mycket kvar av glansen från 60-talet. Sedan många år kanske redan under 60-talet gjorde en ny dragning av E3/E20 strax norr om denna väg.

Kommentarer

  1. Skövde-Putte19 juli, 2021

    Jodå, Finngården har gifvetvis förärats besök af undertecknad. Både med dåvarande arbetsgivare/kollegor, och sedermera på julbord med min bättre hälft. Vill minnas att det var oerhört välbesökt "back in the days", men det är ju numera en särdeles svunnen tid. Tror det lades ned 2013/14. Fina bilder som vanligt, Tony!

    SvaraRadera
  2. Kul med gamla bilder. Det har hänt en del sedan den tiden. Bensinmackar, som utför snabbservice på bilen, det finns väl knappast längre? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, nu säljer de fikabröd, godis. :-)

      Radera
  3. Så kul med gamla bilder och bilder på gamla bilar.
    När alla andra mackar gått över till självbetjäning fanns det en BP-mack i Vansbro som sköttes av en familj. Vi tankade alltid där när vi körde till Tänndalen för att åka skidor. Pappan tankade bilen, sonen gjorde ren vindrutan och kollade oljan. Mamman skötte kassan. När jag berättade om macken så trodde man inte mig men så var det verkligen.

    SvaraRadera
  4. Jo, det fanns en guldålder för bilismen, men den är helt klart över, numera är det ingen på jobbet som pratar bilar, mer typ "jag måste köpa en ny bil", men det är inget dom gör med glädje. Bilen som statussymbol är nog tämligen död i de breda kretsarna.

    SvaraRadera
  5. Snygga bilder som vanligt!

    Den nya vägsträckan Lafallet-Finnerödjabacken öppnade i slutet av 1967. Den byggdes som 13-metersväg och hade hastighetsgräns 110 km/h fram till slutet av 1990-talet. Både söder och norr om den sträckan var det mycket smalare väg vid den tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. På de äldre bilderna är det nog sent 60-tal så då är troligtvis den nya sträckningen tagen i bruk eftersom man parkerat så "slarvigt" och det ser ut som högertrafik. Tack för kommentar Olof!

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer