Gårdagens vardagsbilar

... här ett sommarekipage i form av en Volvo 744 86-års modell nu kapad och ombyggd till A-traktor med en pimpad Solifer husvagn som ser ut som det kunde vara en årsmodell från mitten av 80-talet.
Här nedan ett mer sansat fordon i form av en Volkswagen 1302 71-års modell där avvikelsen från original endast gäller rödlackade fälgar med snobbringar och så givetvis gula varselljus som var så vanligt under några år på 70-talet. Modell 1302 säger att det är en mer sansad 1300-motor och trumbromsar och inte som i S-modellen en 1600 motor och skivbromsar fram. 
... och så en bonusbild från sommarsverige med ett något modernare ekipage och ett tidsdokument från 29 juni 2021 då bensinpriset för 95 oktan var billiga 16:44 litern. Då det fanns ett bensinbolag som hette Shell som hade sina guldår under 1900-talet och en under första halvan av 2000-talet... eller vad tror ni i dessa elbilstider? 

Kommentarer

  1. Kan man få köra släp/husvagn med mopedkörkort? Låter helt befängt i så fall? Har över guvudtaget inte mycket till övers för A-traktorförare. Absoluta trafikhinder. Fast... jag är väl inte med min tid!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det skall man tydligen få, men det låter inte alls bra. Jag gillar inte heller att det kommit ut så många A-traktorer nu för tiden.

      Radera
  2. Säger bara suck..... när jag ser bensinpriset. Snart är 95 oktan ett minne blott....
    En VW väcker många minnen hos mig. För oss tyska är det en "Käfer" (skalbagge). Ren nostalgi :D Kul!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.