21 juni 2021

Saxat i juni 1971

Jag kollar med stort nöje på "För 50 år sedan" en sida som återkommer varje söndag i vår lokala tidning. 
Minnen från detta urklipp som är från juni 1971 är att jag minns Lena Andersson väl från den tiden. Jag kan inte säga att jag gillade hennes repertoar speciellt mycket men en del låtar satte sig. 

Nästa till höger, Haléns Postorder söker unga fotomodeller till postorderkatalogen. Tre år senare började min blivande fru, då 16 år, på Haléns men inte som fotomodell utan som stansoperatris på dataavdelningen.  

Blommor och Bin kan jag väl inte säga att jag inte hade så stor  någon erfarenhet av mer än just blommor och bin hemma i trädgården eller att något Bi träffade mig när jag var ute och rörde på mig på moppen. 
Därför kunde jag inte läsa Vladimir Nabokovs bok Lolita som man fick om man handlade 60 "produkter" i butiken. Men jag har sett Stanley Kubricks filmatisering av boken Lolita från 1962. Men den såg jag på senare år och såg inte ens klart filmen, den kändes väldigt åldrad nu med dagens värderingar vill jag minnas.

Bilden går att klicka upp.

3 kommentarer:

 1. Brukar också med intresse kolla den sidan i söndagarnas BT. Såg artikeln om Lena NAdersson och kommer ihåg hur avundsjuk jag var på tjejen som bara slog igenom över en natt. Jag ville också slå igenom.... hade väl inte riktigt insett att min röst inte var så mycket att slå igenom med!
  Tur att man får bättre självinsikt när man blir "gammal"
  Blommor och bin- ja, jag kommer också ihåg annonserna - undrar vad som hände med dem?
  Kunde sökt som fotomodell- jag hade ju åldern inne, även om den var i överkanten.... Nää. där hade jag iaf självinsikt! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Ha de gott.

   Radera
 2. Vilket roligt minne, speciellt för SoF:-) Å kondomannonsen älskar jag:-)

  SvaraRadera