4 juni 2021

Promenad på Spikön i Trollhättan

Spikön är området som går ut mitt i inloppet från Vänern och strax norr Slussområdet, alltså mitt i stan. Jag har slängt blickar mot området när jag jobbat i trakten men aldrig utforskat det.
Vädret var fantastiskt så här på morgonen och vi var nästan ensamma på Spikön så när som på några joggare och hundägare. Det blev många bilder i inlägget.

14 kommentarer:

 1. En härlig bildkavalkad:-) Å en sådan "broöppning" som ju var ett "brolyft" har jag aldrig sett. Kul med filmsnutten. Å hälsa SoF, vilken kanooooonbild på henne:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ibland är det trevligt med lite rörliga bilder i bloggen.

   Radera
 2. Fina sommarbilder. Trots att jag är uppväxt ca 4 mil från Trollhättan så har jag aldrig hört talas om Spikön. Men slussarna har jag så klart beskådat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Själva landtungan har jag som sagt sett förr men kanske stan har mer iordningsställt den för friluftsliv på senare år.

   Radera
 3. Fina bilder från Trollhättan. Har varit där några gånger på senare år och känner igen det mesta, men Spikön har jag nog missat. Får ta en titt vid ett annat tillfälle. Den där varianten av broöppning har jag nog bara sett i Trollhättan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Modellen av öppning tror jag numera också finns på nya Götaälvbron i Göteborg som nu invigts. Har dock inte varit i Göteborg på senaste tiden.

   Radera
 4. Härlig blandning av bilder. Ännu en plats i Sverige som är ganska okänd för mig. Har passerat genom stan en gång, men det är länge sedan nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   Han och frun får ta sig en biltur till Västsverige i sommar.

   Radera
 5. Mycket trevliga bilder och mycket sommar

  SvaraRadera
 6. Fin och varierad serie bilder, helt okända trakter för mig. Väldigt läckert med broöppningen.

  SvaraRadera
 7. Det var evigheter sedan jag besökte Trollhättan, men det börjar nog bli dags igen. Var där på 70-talet på "fallens dag", sedan har jag nog aldrig besökt stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slussområdet är väldigt sevärt tycker jag, med eller utan öppna dammluckor.

   Radera