19 juni 2021

På vägarna i sommarsverige

Tänkte vi skulle ta en lite längre biltur i förmiddags, men vi hann inte mer än ca 4 mil på riksväg 40 innan vi såg bromsljus på långt håll. Strax därefter såg jag utryckningsljus från räddningsfordon i backspegeln. Det var 2+1 väg så vi svängde in mot högerkanten på den enfiliga vägbanan och efter räddningsfordonen kört förbi passade jag på att smita in på en liten avtagsväg till vänster ett 50-tal meter framför oss och kom ifrån R40 och trafikstoppet.. 

Efter ca 2 timmar hörde vi på trafikradion att trafiken släppts på igen. Att sitta i en bilkö i 30 graders värme. Orsaken var att en man kört in i vajerräcket och stoppade upp all trafik på R40 [länk].

Vi brukar undvika 2+1 vägar med vajerräcken under sommarmånaderna, jag får uppdatera mig om detta skall gälla även 2021. Det blev några mil på småvägar i fantastiskt vackert sommarsverige.

8 kommentarer:

 1. Hej där! Följer din frus blogg sedan något år tillbaka. Alltid så fina bilder. Så länkade hon en gång till din blogg och jag upplevde ännu fler foton av proffskvalitet.
  Verkligen kul att läsa om era upplevelser, ur två olika perspektiv, och ser era olika - och ändå likadana bilder.
  Funderade på var det finns ett till två väg på R 40. Men så är det ju efter Ulricehamn. Man borde definitivt bygga ut även den sträckan till motorväg. Hör ju ofta om räckesinkörningar i lokalradion.
  Tack för fina bilder! // Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittade in! Efter Ulricehamn är ju vägen i grunden byggd som något bred tvåfilig väg och att då få plats med tre filer på samma vägbredd kan ställa till det. Sedan ser jag att många forcerar och missbedömer en omkörning för att hinna om en kö innan vägen blir till en fil igen. Där när vägen blir från 2 till 1 är det en del som hakar i vajerräcken. Tack för kommentar.

   Radera
 2. Så nu luftade den nya bilen - en Hyundai ser jag! Glöm inte att döpa den till nåt bara. Bilar liksom elektronikvaror håller längre då;-)

  PS. Vem vill sitta i en bil på någon väg när det är så härligt väder... ? DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får tänka ut ett bra namn.

   Radera
 3. En biltur på småvägar är i sanning en lisa för själen!

  SvaraRadera
 4. Tack Tony! Fin bild på en snygg Hyundai.
  Jag har alltid gillat att köra bil, förr hade jag alltid bråttom och jag körde fort. Det har ändrat sig med åren. När de här 2+1 vägarna med vajerräcken kom så avskydda jag dem men nu tycker jag de är rätt så bra. Framförallt den 2+1 väg vi har mellan Växjö och Alvesta, den är bortsett från några 100 meter 2+2 väg, nästan som en motorväg.

  Dessutom, jag vill gärna sitta i en sval bil (med AC) när det är så otäckt varmt som det varit de senaste två dagarna.
  Vi har en ny typ av präster numera, här är ett inlägg på Facebook av Wisti, som är präst, konstnär och satiriker. Kolla här: https://www.facebook.com/wistikent/photos/a.696576423750448/5735994436475263/?__cft__[0]=AZWoSI0jkMDsDQOSMSX4U7k_u04ALB6omyOr-y0bWeEMoggewspnMpC9BWR1Y5kTje73YRJuVgyUwQzHjRlgNtj4IqXjDD9q8GCInQ1z3JBLpU_jqpUUyV8srxW9Xz6h_a9c5Otgdqn3gU7-Wuo0JrsC&__tn__=EH-R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... Kul. Jag kollar på Wisti när jag får tillfälle, som sagt en ny typ av präster numera. Jag har ju suttit bakom en ratt i olika fordon under nästan hela mitt nu avslutade yrkesliv, så jag tar det väldigt lugnt på vägarna numera.

   Radera