23 juni 2021

Hållplats Taryd i Toarpsdal

En välskött, charmig och funktionell hållplatskur för ungdomar i väntan på skolbuss eller kanske för vuxna som vill resa med den anropsstyrda bussen till vårdcentralen i Dalsjöfors. Notera raden av klädkrokar inne i kuren. 
Då kan du beställa bussen enl. tidtabell till klockan 06:55 eller 11:25 och vill du åka tillbaka är det också anropsstyrt som gäller, då har du två tider att välja på klockan 14:35 eller 16:25. 
Men vill du gå på och av här då får du hoppas på en serviceinriktad chaufför för denna hållplats är inte Västtrafiks officiella hållplats för den har du vid Äspereds kyrka 3,5 km härifrån. 
Jodåsåatt... kollektivtrafiken fungerar bra här ute i den vackra svenska landsbygden. 

Men hållplatskuren och landskapet är vackert håll med om det.

 

8 kommentarer:

 1. Ett smart sätt att anropa bussen. Antar att den annars går till Äspered, utan att stanna.
  Funderar över nödvändigheten av bussar ute i vår "glesbygd", nu när det är sommarlov. Fyra turer per dag, vardagar. Fullsatt under terminstid, tomma bussar under lovtid.
  Samhällsservice, ja visst. Men vore det inte bättre att beställa en resa utifrån tidtabell, precis som i Traryd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att beställa (anropsstyrd) är smidigt. Det är troligen det som gör att det överhuvudtaget finns kvar busstrafik på många landsbygdslinjer.

   Radera
 2. Anropsstyrd busstrafik har jag aldrig hört talas om, men en himla bra idé på landsbygden. Men varför sätter man ditt klädkrokar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske för att barnen skall hänga upp sina väskor eller ryggsäckar innan bussen kommer, kanske hänga upp regnkläder man hade till hållplatsen men inte vill ha med till skolan, eller bara för nån den som byggde kuren kände för det och hade dessa liggande hemma :-D

   Radera
 3. Hållplatskurer i trä finns fortfarande i SLs sortiment när det kommer till väderskydd, men används enkom på landsbygden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här nere tror jag inte vi har någon "officiell" och ny i trä.

   Radera
 4. vacker röd målad med klädhängar krokar på insidan

  SvaraRadera