12 maj 2021

Ale Stenar i Kåseberga

Vädret var vackert denna söndagseftermiddag så efter vi checkat in på hotellet i Ystad tog vi oss direkt mot Kåseberga för att gå upp till Ale stenar. 
Troligen har jag varit uppe här förr men vissa resmål försvinner efter hand. (Därför har jag denna KulTur i Natur-blogg att söka i efter platser vi varit under de senaste 10-15 åren. Hoppas bara att Google inte får för sig att stänga blogspot). Som tur var kom vi ned till Kåseberga hamn och hittade en parkering så vi kunde ta oss upp till stenarna den vägen. Jag låter bilderna tala för sig själva.
Glada, nöjda och något vindpinade så begav vi oss ned till hamnen efter en timme eller så uppe vid Ale Stenar. Visst var det fler besökare än bilderna visar men jag lyckades undvika dem med kameran.

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig frisyr i sista bilden! Helt enligt gällande "modeföreskrifter" om man säger så:-)
  Stenarna har man ju sett ett antal gånger, men aldrig irl. Åsså gillar jag bilden på hästen som visade vad h*n tyckte om närgångna fotografer;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ena hästen var ganska ointresserad den andra bara iakttog mig. Frisyren kallas "stark vind i Kåseberga" :-)

   Radera
 2. Jag sammanfattar inläggen från Skåne med...WOW!
  Jag gillar Skåne...nåja, det mesta...och jag har varit där många gånger, men hittar hela tiden nya mål. Kåseberga är en pittoresk men härlig liten by och hela kuststräckan från Blekinge ned till Ystad där vi oftast vistats är fantastisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Längtar redan till Skåne igen :-)

   Radera
 3. Ale stenar är en helt underbar plats, vilket jobb som ligger bakom detta.

  SvaraRadera
 4. vilken vacker plats och bilder

  SvaraRadera
 5. Den platsen såg intressant ut. Ovanlig och kul bild på hästens baksida :D Man ska inte underskatta frisyrer som blåsten skapar. Har många gånger tappat hakan av förundran när jag såg mig i spegeln efter en hundpromenad :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl värd ett besök.
   Haha... så kan det vara, jag kommer inte ihåg mitt senaste vindruffs. Numera är jag lika kal som de vindpinade stenarna på bilderna.

   Radera