Grusvägstur Änga Romsås - Häljared

Lördagen gav iskalla vindar men vädret var soligt med vackra små moln så jag kände för en kortare biltur och bland det bästa jag vet är att ta grusvägsturer med bilen. Sakta rulla fram genom landskapet på en smal väg och kanske inte riktigt veta om vägen leder någonstans eller om det blir att vända. Fördelen är att jag ibland inte behöver åka så långt på större vägar innan jag kan svänga in på en för mig okänd grusväg och ofta få en fin biltur. Igår gjorde vi en sådan grusvägstur på en väg jag haft funderingar på en tid efter att den relativt nya R40-motorvägen österut drogs genom landskapet och jag såg en bro över motorvägen med en grusväg på båda sidor som slingrade sig iväg genom landskapet. Det blev en trevlig förmiddagstur.

På eftermiddagen kände jag för att utforska en skogsväg till fots som jag för många år sedan körde med motorcykel. Men nu hade skogsvägen mer förvandlats till avverkningsväg och var fylld med de där steniga fyllnadsmassorna de så ofta lägger på skogsvägarna för att avverkningsmaskiner och timmerbilar skall komma fram, det är en pina att gå på dessa vägar. PÅ bilden ser det relativt bra ut just här.
Men jag gick min runda och kom senare fram till en mer vacker grusväg.

Kommentarer

  1. Fina grusvägar är toppen att utforska
    här hemma fick vi dessvärre tillbaka vintern igen med massor av snö i dag från i natt

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.