Tarzanbergen


Tarzanbergen, hur spännande låter inte det, precis! Men en nästan 1 mil lång vandringsslinga till platsen lockade inte, speciellt inte när det var nya områden och att den gick till stora delar på grusväg. Så jag kollade upp kartor och såg en skogsväg/stig från riksvägen upp mot bergen och sjöarna, det såg ut som max 2 km till utsikten.

Bilden ovan är ju drömbilden av en skogsvandring, men den stigen och bilden fick vi verkligen leta efter. Istället var det en kraftig stigning under ca 1,5 km på våt, stening och gyttjig och av skogsfordon sönderkörd skogsväg. Men vi kom upp på Tarzanbergen utsikt och såg ut över de två små sjöarna mellan sly och träd. Ett antiklimax… inte ens ett djungelvrål över nejderna fick vi till.


Detta får arkiveras under sommarens ”Mindre lyckade vandringar”. Men nu väl hemma säger frugan att hon vill testa en gång till och då att gå runt sjöarna. Det skall tydligen fungera att vandra runt dem. Hon glömmer snabbt av hur jobbigt hon tyckte det var där i backen. 🙂

Kommentarer

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer