Vi vandrar Stenshuvud nationalpark

Naturum Stenshuvud

Då har vi äntligen satt fötterna i Stenshuvud nationalpark. Vi har visserligen varit nere på området förr genom åren, kanske också nere vid stranden. Men vi var inte så mottagliga för den här sortens aktiviteter under semesterveckorna förr i tiden.

Nu är läget annorlunda och det finns många fördelar att ensam vandra stigarna i nationalparken. Vi skulle kunnat stanna här vid stranden och bara ta in vågorna och den kraftiga vinden. Kanske göra som vandraren där borta, stå ensam med fötterna i sanden och låta vågorna skölja över trötta fötter.

Vi startar uppe vid naturrummet och går via breda spångar ned till havet och går sedan motsols genom nationalparken. Vår väg genom parken var till stora delar verkligen ingen lätt vandring. Stigen utmed havet lät på pappret lätt och fin, men den gick ca 50 meter in från havskanten i stenig och oländig terräng. Här var det väldigt lätt att stuka fotlederna eller slinta på stenarna. När vi sedan vände upp in i området och tillbaka gick stigarna genom vacker skog och här var stigen mycket lättare att gå, här var det också små spångar över de mest oländiga delarna.

Denna gången gick vi inte upp till själva Stenshuvuds topp eftersom vi tyckte att drygt 5 km fick räcka denna förmiddag. Vi får ta det nästa gång och då gå direkt från Naturum upp till utsiktsplatsen den vägen kändes ganska kort och lätt. Men vi nöjde oss här, dagen hade bara börjat och vi ville orka med mer denna dag.



Från Naturum mot stranden





Undertecknad



Ganska steniga stigar

Undertecknad

Jättens port



Det gäller att inte stuka fotlederna på stigen utmed havet




Undertecknad blickar ut över havet



Vy från fyren

















Kommentarer

  1. mycket vacker plats
    dit skulle jag vilja åka till

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hela området runt Österlen är riktigt vackert. Från Brösarp utmed kusten fram till Ystad.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer