Vi vandrar i Assbergs raviner



Assbergs raviner i Skene. Återigen ett ställe som vi inte hade koll på. Så är det när jag i många år mer gillat att vandra i större städer än i naturen. Man kan med fog klaga på mycket i sociala medier men hur det än är så följer man likasinnade på t.ex. Instagram så får man mycket tips i text och bilder om det man för tillfället gillar.

Som detta ställe Assbergs raviner som ligger utmed ån Viskan, här vi vandrade igår. Från parkeringen intill Industrigatan börjar det med grusad stig och efter det på spångar och trappor fram till en platå och där kan man sluta sin promenad och gå tillbaka då har man kanske gått en summa på 800 meter.

Men tar man sig genom en grind kommer man in i betesmarker för kor och där fortsätter leden till en början på nästan obefintlig stig och man inte trampar i koskit (vilket jag gjorde med ena skon) och slinter så kommer man ned till Viskan och kan vandra utmed ån på en härligt lummig naturlig vandringsstig. Nackdelen är att man får gå samma väg tillbaka eller ta sig upp till Kungsfors fabriker och ta sig via Industrigatan tillbaka till parkeringen. Då blir sträckan 5,3 km enligt min smartphone.



Lättillgängligt och bekvämt.







Där framme i slutet av spången kommer platån.





Här är vi nere vid Viskan.























Då har vi nått slutet på den vackra stigen utmed Viskan.

Vill man så går man samma väg tillbaka, vilket nog är trevligare än gå på gatorna.

Man kommer fram till en stor vacker stenbro på vägen mellan Skene och Örby, men den kommer i ett annat inlägg.

Kommentarer

  1. Det där är en plats jag vill besöka. Väldigt vackert och fina bilder som skildrar vandringen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var ett fint område. Välkommen ned till dessa trakter.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer