Sundsby Säteri Gårdscafé i Hjälteby

Jag kan börja med en länk till deras sida http://www.sundsbygardscafe.se/
 "Hos oss kan du avnjuta en god fika – en välsmakande kopp kaffe med hembakat bröd och bakverk från det egna bageriet eller njuta av en vällagad måltid i genuin och historisk miljö. Det är här du  tar  din fika i ett av våra rum som är inredda med möbler från svunnen tid, kanske sjunker ned i en skön soffa och varvar ned i tid och rum!En varm och skön sommardag går det lika bra att avnjuta godsakerna på vår härliga uteservering i parken. Vi har även en gårdsbutik där man kan köpa bl a kaffe som mals på plats,  en god bit ost (sommarsäsong)  eller något vackert ting att pryda hemmet med."


Många gånger är jag skeptisk till alla dessa gårdscaféer som poppar upp, allt för ofta har jag sett halvhjärtade försök att skapa något runt en kopp kaffe med dopp, må de vara permanenta eller bara under sommartid.
Så var absolut inte fallet här, här var det top notch på allt. Du slussades inte in till att köpa fika direkt utan du kan strosa runt byggnaderna och i den vackra trädgården så länge du vill. Tror nog att detta var en av de bästa gårdscaféerna jag besökt.

Jag väljer i detta inlägg fokusera på själva Gårdscaféet och byggnaderna runt.


Vi valde att parkera bortom gården om man kommer från väg 160. Då väntar en vacker naturskön gångstig (Karpstigen) fram till Gårdscaféet. Naturen och gångstigen kommer i ett senare inlägg.

Det här möter dig om du kommer gångstigen (motsolen var svår denna förmiddag).







Gångstigen mot parkeringen till vänster.

I dessa Coronatider var borden föredömligt separerade.

Själva cafébyggnaden.

Även här fördömligt ordnat för att undvika närkontakt.

Gårdsbutik och glassbar. En supergod Hallon/saltlakrits och Kola/havssalt blev det.



Trädgårdsmästarbostad.







Vi lämnar Sundsby Gårdscafé.

Jag kommer med bilder från de natursköna omgivningarna och det lilla växthuset i ett annat inlägg.

Kommentarer

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer