Friggebodar på hjul

Efter ett år med soptunnor stora som små friggebodar och en tömningsintervall som kräver datakraftshjälp för att komma ihåg, insåg jag att det var dags att göra något åt detta.

När de små friggebodarna kom var det ett test att samla det mesta av hushållets avfall i dessa två giganter, därför gömdes de bakom huset för att inte synas från gatan. Kanske lite dumt tänkt, för hela området hade likadana soptunnor så alla visste ju de fanns.

Att släpa dem på infarten fram och tillbaka och dessutom komma ihåg när det skulle ut till gatan för att tömmas krävde sin kvinna. För det blev faktiskt frugan som lyckades pricka in rätt tömningsdatum och påminnelse i sin smartphone.

Igår fick vi nog, storhelg på ingång och återigen krävdes det nya tömningsdagar och nu var måttet rågat. Nu insåg jag att de små monstren på hjul måste stå vid gatan på en permanent plats, vackert eller inte, det här funkar inte och även frugan hade fått nog.

Så igår satte återigen det lilla väloljade arbetsteamet (jag och frugan) igång, tankar slipades, tumstock mätte på gräsmattan, små ritningar sköts fram och tillbaka över köksbordet vid 11-kaffet… klart!

Vädret var vackert med 18 grader och härlig sol. Så ut till tomtgränsen och hyvla bort ca 2 kvm av gräsmattan planera underlaget i våg och ta bort två buskar av häcken. Sedan iväg till Hornbach för inköp av material till skärm mot insyn vid soptunnorna och att montera postlåda på.

Klockan 16:00 var vi klara med att sågat och skruvat ihop skärmen och nu återstår bara att montera den på plats med hjälp av någon typ av jordankare.

Det lilla väloljade teamet hade återigen slagit till snabbt och effektivt, om nu inget jäklas idag vill säga. 🙂

(Precis nu 07:10 godkände även renhållningskillen platsen för att hämta och 15:30 godkände kvinnan i postbilen höjden på brevlådan. Det är viktigt att de som jobbar för oss får en bre arbetsmiljö)

Kommentarer