Biograf Savoy i Norrahammar

Det finns nästan ingen information på nätet om biograf Savoy i Norrahammar.
Jag hittade en berättelse av Ulf Sanned:

Flickan och biljetten
1967 (förmodligen 2 maj) stod vi en stor grupp ungdomar utanför Savoy och väntade på att Elvisfilmen Viva Las Vegas skulle börja, den hade många av oss sett förut. Den kom ju 1964 men den gick många varv inte minst på Savoy i Norrahammar. De flest hade köpt sina biljetter och var startklara att bänka sig i filmlokalen så fort man öppnade insläppet.

Nu var det så att just denna dagen fanns i både Aftonbladet och Expressen på respektive framsida en och samma bild på två lyckliga nygifta människor. Nämligen Elvis med sin Priscilla. Båda tidningarna gick runt ibland ungdomarna och hamnade hos en söt Norrahammars tjej som än tittade i Expressen och ömsom i Aftonbladet det var samma budskap i båda tidningarna Elvis hade gift sig.

Flickan blev synbart upprörd och lämnade tidningarna till en vän. Sedan tog hon upp sin biobiljett lyfte upp den demonstrativt och rev isär den med orden " är det på detta sättet får det vara för mig". Sedan vända hon på klacken och gick hem.

Där brast ett ungt flickhjärta. Hon hade naturligtvis hoppats på att Elvis skulle ha kommit med sin rosa cadillac och glidit igenom Norrahammar och stannat utanför hennes grind och bjudit henne med på en tur och kanske lite till.
Textkälla

Mina bilder från 2020-04-20






Foto från 50-talet: Folkrörelsearkivet i Norrahammar

Filmen som syns på filmaffischerna vid entren på Savoy var Våld från 1955. Inspelningen av Våld påbörjades 3.3.1955 och avslutades 9.6.1955 och hade premiär 26 sep 1955.

Kommentarer

  1. Om jag hade varit ägare till Savoy så hade jag nog behållt dörrarna och gjort en liten uteplats med staket under taket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra tanke, gjort entrén lite mer original.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer