18 februari 2019

Cyklister 1-10

Fakta: Cykling är ett mycket hälsosamt transportmedel som förebygger bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. De som cyklar till vardags har därför lägre dödlighet än andra.
Att cykla är ungefär lika säkert som att gå, räknat per kilometer. En cyklist bland biltrafik utsätts för större risker än en bilförare, men omgivningen utsätts för betydligt mindre risker av en cyklist än av en bilförare.

(undrar när sista meningen är skriven, jag kan tycka att de nya kombinerade cykel- och gångvägarna är klart livsfarliga för oss gångtrafikanter).8 kommentarer:

 1. Cykla är ljuvligt vid "bra väder" och inte en massa "andra" (=bilar, andra männisor o.dyl) utan när man "bara" kan cykla på :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är kass på att nyttja cykel, har t.o.m. sålt de jag hade. Har tankar på att börja träna upp rätt muskler för cykling och köpa en hoj igen.

   Radera
 2. Den första "virkade" cykeln är ju ljuvlig. Hela serien är så fin, typiskt Tony:-)
  Håller förresten helt med dig. Att befinna sig som fotgängare på en gång-/cykelväg är förenad med livsfara. Å i innerstan struntar cyklisterna totalt i rödljus och andra trafikregler. Så jag fortsätter med bil;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som är ute och motionerar måste vara väldigt försiktig på trottoarerna, känns lite farligt faktiskt.

   Radera
 3. Cykla är trevligt liksom att komma ut i naturen. Jag skaffade en elcykel faktiskt. Det går så otroligt lätt. Var tänkt att ha till jobbet (1 mil enkel) jag tror jag snittade på 28 minuter ett par gånger. Men nu bytte jag tjänst. Man får uppleva mycket lukter då man passera hus liksom. Trevliga bilder du bjuder på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sämsta här är att vi bor ganska högt så att ge sig ut går väldigt bra åt ett håll, lite tyngre hemåt igen.

   Radera
 4. jag aktar mig för cyklister så gått jag kan
  känns lite farligt då man besöker en stad
  vilka är det som har företräde
  cyklister eller gående

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, jag försöker ha ögon i nacken.

   Radera