Bensinstationen i Vinnö Färlöv

Med all säkerhet var detta en gång en riktig mack utmed Riksväg 19 i Vinnö/Färlöv strax norr om Kristianstad. Tillbyggd och omgjord till bl.a. Pizzabutik. Men pumpöar skvallrar om en genuin bensinstation i "sittande hund"-stilen.





Kommentarer

  1. Jag personligen saknar dessa bensinstationer, idag när man besöker en station ser det ut som ett snabbköp och korvkön är mycket lång, i fredags skulle jag hämta ett paket också... nu har de en speciell kassa på min station som jag kan knappt stava till (cirkel nånting) Förr kunde man köpa tändstift och brytare om man skruvade på en söndag också... frågar man idag om tändstift ser det ut som om jag kommer från Mars eller Jupiter typ. Vitt eller mörkt bröd och kokt eller grillat kan dom. Nu har vår sista mack på ön blivit som ett snabbköp där dom förmodligen räknar kunder... jag var och storhandlade på City Gross före midsommar vi skulle ha 22 gäster. Där stod hon den fd ägaren och jag skulle presis gå fram till henna och säga: Jag saknar din fd bensinstation (där hon stod och packade upp varor) Det kom något emellan... men jag ska framföra det vid tillfälle. Jag glömmer aldrig när jag var in en kväll från jobbet och skulle köpa 1 liter mjölk, i plånboken fanns inget betalkort (frun lånar det ibland) och pengar existerar ju inte längre... äh ta mjölken du är ju kund här, betala nästa gång. Jag skulle besiktiga min släpvagn i våras... såg ett en lampa inte lyste... svängande in, tror du dom hade den?!?!? Nä men glass, chips, bakelser och nygräddade bullar eller grillad korv som rullade bakom disken med lampor kunde jag fyllt släpvagnen med. Dessutom kunde man få ett snack med en motorkunnig person i skitig keps bakom kassan förr... en kompis till mig han som byggt den gamla macken jag visat upp ibland, där kan man se smörgcheman också. På den tiden såldes det bensin och olja dessutom diverse bilreservdelar. Min käraste jobbade på en OK station några år... vid 1996 typ... hon fick gå utbildningar tex. på motorvärmare minns jag, jag hade en Volvo turbo jag ledsnade på att blockvärmaren aldrig höll (satt stax intill turbon) så jag köpte mig en slangvärmare... den dagen hade hon fått lära sig vad som kunde hända med en sådan vart diskutionen vid matbordet. Jag vill minnas att det stod: Motorkvinna på en skylt på bröstet också. Jag tillhör nog dom som kan diskutera om det var bättre eller sämre förr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag håller med dig. Visserligen förstår jag att dagens bilar knappast lämpar sig för egenhändig service, då man numera inte ens kan byta en strålkastarlampa utan att plocka bort halva fronten, eller där motorrummet är hermetiskt tillslutet av plastkåpor, där endast spolarvätska och kylarvattenpåfyllning syns. Trots det tycker jag att bensinstationer skall vara just det bensinstationer.

      Radera
  2. Jo jag fick ett formulär via e-post när jag hämtat ett paket för en vecka sedan också... jag svarade inte vad jag tyckte om servicen... jag tankar bensin eller diesel...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.