Ledord denna morgon


Han hade tänk att ta sig till Göteborg denna morgon. Han jobbade där under några år och han vill ta in stan igen en tidig morgon. Kanske åka spårvagn till olika stadsdelar, kanske vandra runt på gatorna under morgontimmarna, kanske ta en värmande kopp kaffe på ett morgonöppet fik.

Han vaknade tidigt av sig själv, på sin gamla invanda tid då han arbetade. Men gårdagskvällens entusiasm över tanken om resan, kändes inte alls så entusiastisk längre så här vid 4-snåret på morgonen.

Han låg kvar till 5-tiden och inväntade entusiasmen. Gick upp bryggde kaffe till sig och hällde resten på termos till frugan då hon vaknade.
Klockan är nu 6 och fortfarande ingen entusiasm och nu sitter han och filar på detta inlägg framför datorn.

Fan, tänker han, jag har blivit bekväm. Det som förr var kul och spännande känns nu bara jobbigt. Han som älskade detta med att ge sig ut tidigt och ta med kameran och kanske få några bilder.

Klockan är nu 6:15 och entusiasmen infinner sig inte. Han börjar känna sig lite sömnig och trött, kanske jag skall ta och lägga mig någon timma till, tänker han. Det är bara att inse att det inte blev en morgon i storstan denna gången heller. Bekväm och trött var ledorden denna morgon, också.

Kommentarer

  1. Hm.... japp, dessa känslor och tankar känner jag igen -)
    Skulle gjort samma resa, fast till Kullaberg, men å andra sidan, så var det gott att somna om:-]

    Johnny

    SvaraRadera
  2. Ok, ja´ igen, kanske är det så att det gamla talesättet stämmer allt mer, eller oftare med stigande ålder...
    - Var sak har sin tid...

    Strax sjuttio....


    Johnny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Talesättet känns mer aktuellt än någonsin tidigare.

      Radera
  3. Japp Tony, du har kommit in i pensionärslunken. Tycker om den faktiskt - lunken alltså. Att gå upp mitt i natten har varit ett minne blott i tre och ett halvt år för mig nu. Än värre eller bättre beroende på hus man ser det så har vi fortfarande inte lyckats ställa om vår spanska dygnsrytm sedan den fantastiska sommaren... Men vi trivs ändå, väldigt mycket:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skönt att inte ha några måsten.

      Radera

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer