Kammsjön i Dannike

... kanske en kilometer från huset där jag är uppvuxen. Jag var inte så gammal då tog jag cykeln hit för att fiska. Just här där det lilla trädet nu står stod jag alltid på en fin stenhäll som numera är övervuxen, och just där fick jag min första fisk, en gädda.
Sjön är grund och ligger i anslutning till en mosse. Många gånger fastnade draget i botten med allsköns växtlighet som kom upp med draget. Så även denna gång och då jag drog och drog, först trodde jag det var en kraftig gren som fastnat då den bröt ytan.
Men när den kom nära mina fötter såg jag att det var en gädda, gammal och trött verkade den vara, den kändes halvdöd och den gav inte mycket till motstånd.
Exalterad krokade jag loss den fick på något sätt upp den över styret på cykeln och cyklade stolt och ganska vinglande hem till mamma.
När far kom hem förklarade han att den kanske inte var helt okej att äta där den levt i den lilla mossjön. Men stolt var jag och minnet finns kvar.


Kommentarer

Skicka en kommentar


Vid svårighet att kommentera använd Kommentera som: "Anonym" eller "Namn/webbplats". Som finns under den lilla gråa trekant/pilen om du klickar på den.

Antal besökare

Arkiverat

Visa mer