17 augusti 2018

Stora och små caféer och minihotel i Gustavsberg

Gustavsberg, det minne jag har därifrån är vår enda övernattning i en bil, detta var 1980. Av någon anledning ville vi inte ta in på hotell i Stockholm utan vi tänkte att vi sover över i bilen en natt istället. Vi tittade på kartan och Gustavsberg var långt utanför Stockholm så dit körde vi. Vi åkte runt där ute på kvällen och kollade samhället och letade upp en plats intill en väg, fällde ned sätena och sa gonatt. På morgonen körde in mot Stockholms centrum igen och fortsatt semesterresa.

Denna gång 2018 tänkte vi ge Gustavsberg lite mer tid, nu hade vi lägenhet inne i Stockholms centrum så någon övernattning i bilen var det inte tal om. ;-)

Under tiden vi körde mot Gustavsberg fick jag ett tips från Lisa @skyltgruppen via instagram hon tyckte vi skulle ta oss ned till hamnen i Gustavsberg och även kolla upp Tjustviksrundan för där var det vackert, sa hon.
Det blev också en kaffe på Café Tornhuset nere vid vattnet.
Bilderna här under är fotade av Walkaboutsweden. eftersom jag var lite lat med kameran just då.Dessutom tipsade Lisa att @anonymouse_mmx hade två installationer i hamnen som hon tyckte vi skulle försöka leta upp. Jodå vi hittade dem genom lite detektivarbete på hur betongen såg ut, platserna är hemliga och skrivs inte ut.

Vera Pistacias with outdoor seating and Hotel Stilton, Gustavsberg july/june 2018. by @anonymouse_mmx


Det är bra att ha blogg- och instagramvänner hälsar @bytonyd & @walkaboutsweden

1 kommentar:

  1. Om minihotellet läste jag hos en bloggare som bor i Gustavsberg. Det missade vi när vi besökte denna vackra sommarstad för tre år sedan - https://bp-computerart.blogspot.com/search?q=Gustavsberg.
    Men caféet missade vi absolut inte;-)
    Vilket hotell bodde ni på i Stockholm?

    PS. Visst var man aningen vigare för sisådär 20 år sedan. Jag menar med att fälla ned bilsätena och vakna utan kram och ryggbekymmer alltså;-) DS.

    SvaraRadera